Η «ΛΑΡΙΣΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ» ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΤΑ

Θα φροντίσουμε ώστε τα χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες όλων των συνοικιών να επιστρέψουν στους ίδιους με ποιοτικές δημοτικές υπηρεσίες και αναβάθμιση των περιοχών τους υποστήριξε η Ρ. Καραλαριώτου

Anthoupoli_04 (Αντιγραφή)«Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να κάνει μία Νέα Αρχή. Η Νέα Αρχή που οραματίζεται ο συνδυασμός για την πόλη μας θα στηρίζεται σε ένα μοντέλο τοπικής διοίκησης που θα σέβεται, πρωτίστως, τα χρήματα των πολιτών, θα δείχνει ευαισθησία και θα εκφράζει την πλήρη στήριξη σε όσους συμπολίτες μας έχουν πραγματικά ανάγκη, θα υποστηρίζει τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις της πόλης

που δημιουργούν, καινοτομούν και παράγουν και πάνω απ’ όλα θα αντιμετωπίζει καθημερινά τον πολίτη με διάθεση εξυπηρέτησης και άμεσης ανταπόκρισης στα προβλήματά του. Σ’ αυτή την προσπάθειά μας σας θέλουμε συμμάχους, σας θέλουμε μαζί μας. Οι πόρτες του νέου Δήμου Λαρισαίων θα είναι ανοιχτές για όλους.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης, κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη διάρκεια των ανοιχτών ομιλιών της που παρέθεσε στη συνοικία της Ανθούπολης και στην πλατεία ΑΤΑ Λάρισας. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαιτέρως θερμή, καθώς πλήθος πολιτών συνέρευσε στις ομιλίες της κ. Καραλαριώτου προκειμένου να ακούσουν τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδυασμού.

Η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνοικίες του δήμου Λαρισαίων, τονίζοντας ότι «η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε συνοικία, σε κάθε δημοτικό της διαμέρισμα, σε κάθε κοινότητα χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις και  δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, γιατί τα προβλήματα είναι υπαρκτά και θα είναι  καθήκον μας, ως νέα δημοτική Αρχή, να τα λύσουμε χωρίς χρονοτριβή.»

Anthoupoli (Αντιγραφή)Αναφερόμενη στα προβλήματα της συνοικίας της Ανθούπολης, η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων επεσήμανε συγκεκριμένα οτι «θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση της κυκλοφορίας με τη δημιουργία δακτυλίου για διευκόλυνση της πρόσβασης στην Ανθούπολη. Επίσης, θερούμε ότι χρειάζεται μελέτη για την αξιοποίηση του Παλαιού Κοιμητηρίου ως χώρου Μνήμης και Ιστορίας, το οποίο θα αποτελέσει στοιχείο αναβάθμισης της περιοχής και κατ’ επέκταση της Λάρισας, με μουσειακό χαρακτήρα. Είναι σαφές ότι χρειάζονται άμεσα ολοκληρωμένες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της Ανθούπολης, παρεμβάσεις οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, ούτως ώστε να μην αφήσουν τα προβλήματα της περιοχής να διογκώνονται και να δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των κατοίκων. Με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα εφαρμόσουμε, θα προχωρήσουμε στη βελτίωση όλων των προβληματικών υποδομών της συνοικίας και θα τις εκσυγχρονίσουμε. Με στοχευμένες δράσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, η συνοικία της Ανθούπολης θα αλλάξει «πρόσωπο», θα αναβαθμιστεί αισθητικά, θα γίνει μία καλαίσθητη περιοχή, ενώ η καθημερινότητα των κατοίκων θα βελτιωθεί αισθητά.»

ATA_04 (Αντιγραφή)Στη συνέχεια, από την πλατεία του ΑΤΑ, στη συνοικία των Αγίων Σαράντα Μαρτύρων, η κ. Καραλαριώτου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Λαρισαίους πολίτες να γίνουν κοινωνοί του οράματος του Συνδυασμού για ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη μας, στηρίζοντας και συνδράμοντας σε αυτή την προσπάθεια: «Η Λάρισα του 2020 που οραματιζόμαστε είναι μια πόλη σύγχρονη, με ανθρώπους που απολαμβάνουν τις δυνατότητες, τις ευκαιρίες και την ποιότητα που προσφέρει μια μεγάλη πόλη: υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, περισσότερες επιλογές στη δουλειά, τον πολιτισμό, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανθρώπινη επικοινωνία, περισσότερη ελευθερία και αξιοπρέπεια. Τα όνειρα μας και οι ελπίδες για τη Λάρισα της ανθρωπιάς και της προόδου μας ενώνουν. Οι προσδοκίες μας,  μας επιβάλλουν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, γιατί ο τόπος και η πόλη μας είναι πάνω απ’ όλα. Η συνοικία των Αγίων Σαράντα αποτελεί μία από τις κύριες εισόδους της πόλης και ως εκ τούτου οφείλει να αναβαθμιστεί και να αποτελεί υπόδειγμα. Η οδός Αγιάς οφείλει να αλλάξει εικόνα και να βελτιωθεί, ενώ πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για τη βελτίωση της αποχέτευσης της συνοικίες, αλλά και άλλους τομείς, όπως η καθαριότητα και άλλα. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας κάθε είδους διαχωρισμούς και είναι επιβεβλημένη ανάγκη να συναντηθούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί, γιατί τα περιθώρια για μία ουσιαστική αλλαγή στενεύουν» υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ