ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

χατζ (Αντιγραφή)Ανακοίνωση με την οποία χαρακτηρίζει ανεπιθύμητη στον Τύρναβο τη Χρυσή Αυγή, εξέδωσε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τυρνάβου, με αφορμή τη συγκέντρωση που προγραμματίζει το Σάββατο η περιφερειακή παράταξη Ελληνική Αυγή με επικεφαλής τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χ.Α. Ηλιόπουλο.

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης αναφέρονται τα εξής:

«Συνδημότες και συνδημότισσες

H παρουσία της Ελληνικής Αυγής (Χρυσή Αυγή) στην πόλη μας, στην πόλη των αγωνιστικών και δημοκρατικών παραδόσεων με οποιοδήποτε προσωπείο και αν εμφανίζεται σήμερα, αποτελεί ύβρη στη μνήμη των θυμάτων του αγώνα στον Τύρναβο ενάντια στους νεοναζί – φασίστες κατακτητές.

Με αφορμή την προγραμματισμένη προεκλογική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Τύρναβο, το Σάββατο 10 Μάη 2014, πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε από τον Δήμαρχο Τυρνάβου την σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής για τις εκλογές.

Στην εν λόγω σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, Πέμπτη 8 Μάη 2014 στο Γραφείο του Δημάρχου παρευρέθηκαν μόνο ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου Αστέριος Χατζηκράχτης, εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Περιφέρειας Θεσσαλίας και εκπρόσωπος του συνδυασμού “ΣυνΠολιτεία” Τυρνάβου.

Δεν προσήλθαν ενώ είχαν προσκληθεί οι εκπρόσωποι των άλλων δύο συνδυασμών “Δράση Πολιτών” με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ροντούλη και “Διαδημοτική Συνεργασία” με υποψήφια Δήμαρχο την κ. Ψύρρα.

Κατά τη σύσκεψη καταθέσαμε την καθαρή μας θέση ότι, θεωρούμε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανεπιθύμητη στην πόλη μας γιατί είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση και ότι δεν πρέπει να της δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων.

Στην συνέχεια καταθέσαμε αίτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για το εν λόγω ζήτημα.

Αναμένοντας την απόφαση για την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε και τους άλλους συνδυασμούς να τοποθετηθούν στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ενίσχυση των συνδυασμών της “Λαϊκής Συσπείρωσης” σε Δήμο και Περιφέρεια είναι η απάντηση στο φασισμό, στους μηχανισμούς και το σύστημα που τους γεννά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ