Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

???????????????????????????????«Η εικόνα του κέντρου της Λάρισας έχεις ξεφύγει από κάθε έλεγχο της δημοτικής Αρχής. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσουμε άμεσα το ζήτημα ψήφισης νέας Κανονιστικής  Απόφασης  από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λειτουργία των κοινόχρηστων χώρων. Αυτό θα γίνει σε αρμονική συνεργασία και συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους φορείς

και κυρίως του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, του ΤΕΕ, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων φορέων».

Τα παραπάνω υπογράμμισε η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του Συνδυασμού «Λάρισα – Νέα Αρχή», κ. Ρένα Καραλαριώτου, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με τη  Διοίκηση του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας.

«Κύριος στόχος μας, βάσει του προγράμματός μας είναι αναδιαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Λάρισας και η αισθητική αναβάθμισή του. Για να γίνει αυτό πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην εικόνα αναρχίας που κατά κοινή ομολογία παρατηρείται στο κέντρο της πόλης. Βασική προτεραιότητά μας θα είναι η ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Λάρισας, μέσω της διασύνδεσής του με τους πεζοδρόμους και της ενοποίησής του με το αρχαίο θέατρο, το λόφο του Φρουρίου και την περιοχή του Πηνειού, καθώς μόνον έτσι θα δώσουμε μια νέα ταυτότητα στη Λάρισα και θα την καταστήσουμε σημείο αναφοράς. Μόνο με ουσιαστικές παρεμβάσεις θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Λάρισας, με αποτέλεσμα την ανάπτυξη, την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς  της. Με οριστικές λύσεις, θα αλλάξουμε την εικόνα και τη λειτουργικότητα του κέντρου της πόλης και με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσουμε τη λειτουργία των σοβαρών επιχειρήσεων της πόλης, ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο στήριξης της επιχειρηματικότητας θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των τελών που πληρώνουν οι επιχειρήσεις καθώς και πρόβλεψη για δυνατότητα τμηματικής καταβολής τους, ενώ θεωρούμε δίκαιο το αίτημα τον επιχειρηματιών για την υπάρξει μεταβατικής περίοδος εφαρμογής της νέας Κανονιστικής Απόφασης ώστε να προλάβουν οι επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τη λειτουργία τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. Επιπλέον, είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να υπάρξει αναλογική χρέωση των επιχειρήσεων σύμφωνα με τον πραγματικό χρόνο χρήσης των κοινόχρηστων χώρων» τόνισε καταλήγοντας η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Η κ. Καραλαριώτου, η οποία συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κ. Δ. Γεωργάκη, κ. Ν. Πιτσίλκα, κ. Π. Καγκελάρη, κ. Δ. Κυριτσάκα και κ. Ν. Κολοβέτσιο, άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (πρώην Σύλλογος Ιδιοκτητών Καφετεριών και Καφέ – Μπαρ Λάρισας) και δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, καθώς όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «η στενή συνεργασία, η συνεννόηση και η καλή διάθεση μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών είναι προαπαιτούμενα για την επίλυση όλων των προβλημάτων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ