ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο Ν. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ

epim (Αντιγραφή)Το Επιμελητήριο Λάρισας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της κίνησης «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ – Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση», Νίκος Πουτσιάκας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Σαμαρά καθώς και την υποψήφια Ευρωβουλευτή των «Οικολόγων Πράσινων» κ. Αντύπα – Ρακατσάνη Αθηνά.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα ζητήματα που αφορούν τα μέλη του σε κάθε επίπεδο. Βασικό ζήτημα της εποικοδομητικής συνάντησης με τον κ. Πουτσιάκα ήταν η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων της χώρας, καθώς το πρόβλημα ξεκινά με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, την ώρα μάλιστα που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί τη βασική πηγή εισοδήματος.

Όπως είπε ο κ. Αδάμ τα επιμελητήρια είναι αυτό-συντηρούμενα και λειτουργούν χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο κορβανά ούτε με ένα ευρώ. Αυτή τη στιγμή το επιμελητήριο της Λάρισας αριθμεί 17.000 μέλη και μέσα από το κλείσιμο τους, στόχος είναι να επιτευχθεί ο αφανισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «σβήνοντας» έτσι και τη φωνή τους.

Ο κ. Αδάμ ζήτησε τη στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη, με τον κ. Πουτσιάκα από την πλευρά του να τον διαβεβαιώνει πως είναι στο πλευρό του επιμελητηρίου και των εργαζομένων, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής και όχι μόνο. Παράλληλα επεσήμανε πως η παράταξη είναι υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας καθώς έτσι ο τόπος θα πάει μπροστά.

Το επιμελητήριο είναι ένας επιχειρηματικός θεσμός, που έχει κοινωνικό χαρακτήρα και αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διασφάλιση ισορροπημένων σχέσεων ανάμεσα στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία αλλά και τη διασφάλιση ουσιαστικής και εύρυθμης διάρθρωσης των επιχειρηματικών συλλογικών δομών. Παρατήρησε ότι σήμερα ο θεσμός βάλλεται από υπερφιλελεύθερες ιδεοληψίες,  οι οποίες αναζητούν τη νομιμοποίησή τους στη δήθεν ελεύθερη επιλογή των επιχειρηματιών, ως άλλοθι, για να διαλυθεί η ραχοκοκαλιά της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις με στόχο την επικράτηση επιχειρηματικών κολοσσών που αναδιανέμουν ακόμη πιο αρνητικά τον παραγόμενο πλούτο.

Για την «Οικολογική Θεσσαλία», μια τέτοια αρνητική έκβαση πρέπει να αποτραπεί πάση θυσία. Οφείλουμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση των επιμελητηρίων που αποτελούν βασικούς εταίρους για την Περιφέρεια στην υλοποίηση του αναπτυξιακού της εγχειρήματος.

Αμέσως μετά υπήρξε συνάντηση και με τους εργαζόμενους του επιμελητηρίου με τον κ. Πουτσιάκα να γίνεται αποδέκτης των προβληματισμών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ