Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

KOYTS1 (Αντιγραφή)«Στην τελική ευθεία των εκλογών τα εκβιαστικά διλήμματα δίνουν και παίρνουν! Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Δεν θα μπορούσαν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της αστικής διαχείρισης να κάνουν αλλιώς. «Κυβερνητική σταθερότητα λέει η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ», γιατί δεν θέλει να απειληθεί το ματωμένο της πλεόνασμα, η πορεία της χώρας που έχει χαραχτεί

πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων, η έξοδος στις αγορές του βάρβαρου καπιταλισμού», υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές αλλά και τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμους και περιφέρεια.

KOYTS2 (Αντιγραφή)Παράλληλα υποστήριξε ότι κυβερνητική σταθερότητα για το λαό σημαίνει σταθερότητα, συνέχιση και διεύρυνση μιας βαθιάς αντιλαϊκής πολιτικής που έχει ισοπεδώσει τη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων.

Σημαίνει να μείνουν σταθερά, αλλά να μπουν κι άλλα χαράτσια, να μείνουν όπως είναι και να επεκταθούν οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, σημαίνει με σταθερούς ρυθμούς να συνεχιστεί η διάλυση της παιδείας της υγείας, της ασφάλισης.

Σημαίνει σταθερότητα και διεύρυνση των αντιλαϊκών μέτρων γιατί αυτό θα απαιτούν οι κάθε φορά στόχοι, η εποπτεία, η δημοσιονομική πειθαρχία και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ.

«Κυβερνητική σταθερότητα επιδιώκουν, γιατί σταθερή και μόνιμη είναι η δίψα των μονοπωλίων για μεγαλύτερη κερδοφορία. Δεν θέλουν να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες, δηλαδή δεν θέλουν να βάλουν σε περιπέτειες την ανάκαμψη των καπιταλιστικών κερδών.

Αυτή η σταθερότητα που επικαλείται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι αναγκαία για τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην προσπάθειά τους να βγουν από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και να περάσουν στη φάση ανάκαμψης της κερδοφορίας τους. Γι’ αυτό ξανασερβίρουν παλιά, αλλά δοκιμασμένα, εκβιαστικά διλήμματα.

Στην άλλη εκδοχή της σταθερότητας του συστήματος της καπιταλιστικής συμμαχίας της ΕΕ και των μονοπωλίων, πλασάρεται τώρα και ο άλλος πόλος της αστικής διαχείρισης, του διπολισμού- δικομματισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, με την «κυβερνητική εναλλαγή» .

Ο ΣΥΡΙΖΑ με το «ψηφίζουμε και φεύγουν», ξανασερβίρει ξινισμένο αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια «να φύγουν αυτοί… για να ‘ρθουν οι επόμενοι», επιλογή που την πλήρωσε και την πληρώνει ακόμα ακριβά ο ελληνικός λαός» υποστήριξε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα η σημερινή συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως αντιλαϊκές ήταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αντιλαϊκή θα είναι και οποιαδήποτε κυβέρνηση- συγκυβέρνηση διαδεχτεί τη σημερινή.

«Ακούμε πολύ προσεχτικά, όσους καλοπροαίρετα μας ρωτούν: Μα καλά, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει θα είναι από χέρι, αντιλαϊκή; Και γιατί μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι διαφορετική, έστω λίγο καλύτερη από τη σημερινή;

Τους απαντάμε ότι: Όποια κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί «αριστερή», «αντιμνημονιακή», «πατριωτική», αντικειμενικά θα είναι αντιλαϊκή, ακριβώς γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, εντός των «τειχών» της ΕΕ θα έχει να αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ, δηλαδή τα δεσμά για τους λαούς, που είναι υποχρεωτικές για όλες τις χώρες – μέλη της.

Γιατί δέσμευση είναι η δημοσιονομική πειθαρχία, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί δηλαδή τα νέα μέτρα και οι νέες περικοπές.

Γιατί δέσμευση είναι η αποπληρωμή από το λαό ενός χρέους που δεν δημιούργησε ο ίδιος.

Χώρια που η μεγαλύτερη δέσμευση είναι η ίδια η στρατηγική της ΕΕ, η στρατηγική των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία τους, που τσακίζει όλους τους λαούς της ΕΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ε άλλο σημείο της ομιλίας του δεσμεύθηκε ότι το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη με όλες του τις δυνάμεις για να βγάλει από τη μέση τα εμπόδια που δημιουργούν τα διάφορα διλήμματα, να προσπεράσει τις τρικλοποδιές που βάζουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες, ώστε περισσότεροι να συναντηθούν με τη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τη μόνη φιλολαϊκή, να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και για την Ευρωβουλή και για το Δήμο και για την Περιφέρεια.

«Είναι ψέμα ότι η ΕΕ είναι ένωση των λαών. Είναι επικίνδυνο ολίσθημα η επιδίωξη τόσο της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθούν να πείσουν το λαό με επιχειρήματα ότι η ΕΕ είναι κάτι σα θέσφατο, θεόσταλτο, κάτι που υπάρχει ή που πρέπει να υπάρχει έξω από την εξέλιξη, την ίδια την ταξική πάλη , τους συσχετισμούς δυνάμεων. Τίποτε από αυτά δεν ισχύουν.

Η πάλη μας για την ανατροπή της, ισοδυναμεί με την πάλη που κάνει ή πρέπει να κάνει κάθε λαός στη χώρα του, για να αλλάξει την κατάσταση που επικρατεί, για να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσει μια καλύτερη ανώτερη κοινωνία, τη σοσιαλιστική. Όπως λοιπόν δεν συμβιβαζόμαστε με τον καπιταλισμό στη χώρα μας, έτσι δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και με την καπιταλιστική ενοποίηση, τον ιμπεριαλιστικό σχηματισμό, που ακούει στο όνομα ΕΕ.

Η άποψη του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη. Όπως στην Ελλάδα εργαζόμαστε δραστήρια για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, έτσι και στην ΕΕ. Όπως είμαστε υπέρ μιας Ελλάδας της ειρήνης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, έτσι και την Ευρώπη είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της ειρήνης των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού.

Είναι ψεύτικο και υποκριτικό το δίλλημα των κατηγόρων μας ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές, ότι είμαστε οι μόνοι απ’ όλους εναντίον της Ευρώπης. Γιατί απλούστατα δεν ταυτίζουμε –όπως λαθεμένα κάνουν άλλοι– την Ευρώπη με την ΕΕ. Κι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει ο κόσμος.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια διακρατική συνεργασία καπιταλιστικών κρατών, με στόχο την ισχυροποίηση του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού για να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά και νέα καπιταλιστικά κέντρα διεθνώς, για την ανάπτυξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, για να παίζει καλύτερα στην κούρσα των αγορών και των σφαιρών επιρροής. Σε αυτή την ένωση είμαστε ενάντιοι, ακριβώς γιατί δεν έχουν συμφέρον οι λαοί από αυτήν, παρά μόνο το μεγάλο κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του.

Η εμπειρία του λαού μας είναι πλούσια, ιδιαίτερα μετά τη συνθήκη του Μάαστριχτ, αλλά και όλες τις άλλες αντιλαϊκές αντιδραστικές συνθήκες και συμφωνίες που έχουν μεσολαβήσει. Φυσικά ο απεγκλωβισμός από την ιμπεριαλιστική αυτή ένωση, δεν θα έρθει ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται αγώνας, δημιουργία αντίστοιχων συσχετισμών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειάζεται να δέχεται πλήγματα η ΕΕ σε κάθε αντιλαϊκό βήμα της. Με την αντίσταση την ανυπακοή, την απειθαρχία, το άνοιγμα του δρόμου για μια άλλη προοπτική, για τη λαϊκή εξουσία σε κάθε χώρα, σε όλη την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ