ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ!

731Τρεις άνδρες στο Σίδνεϊ που ταξίδευαν σε ένα ελαφρύ αεροσκάφος  γλύτωσαν με μικροτραυματισμούς από την όχι και τόσο ομαλή προσγείωσή του, χάρη στο ενσωματωμένο …αλεξίπτωτο του αεροσκάφους.

Όταν ο κινητήρας του αεροσκάφους Cirrus άρχισε  να παρουσιάζει πρόβλημα στα 1.300 μέτρα πάνω από το έδαφος, κατέστη σαφές ότι το αεροπλάνο θα συντριβόταν κατά την προσγείωση.

Ο πιλότος τότε ενεργοποίησε τη λειτουργία ασφαλείας: το αλεξίπτωτο. Το αλεξίπτωτο είναι ένα ενσωματωμένο χαρακτηριστικό ασφάλειας που ελέγχεται από μια κόκκινη λαβή στο πιλοτήριο, και δίνει στον πιλότο την δυνατότητα να το προσγειώνει όσο πιο ομαλά γίνεται στο έδαφος.

678Μόνο το ίδιο το αεροπλάνο και ο φράχτης  στον οποίο …προσγειώθηκε, υπέστησαν ζημιές. Ο πιλότος και οι δύο συνεπιβάτες του αποχώρησαν σώοι και αβλαβείς- μόνο ένας είχε μικροτραυματισμούς.

«Ήταν πολύ σουρεαλιστικό να βλέπεις το αεροπλάνο να παρασύρεται προς τα κάτω πολύ αργά, προς το μέρος μας», είπε ένας μάρτυρας.

” Ήταν πολύ τυχεροί οι νεαροί», σχολίασε ένας άνδρας που είδε τη σκηνή. “Είχαν ένα από τα εξειδικευμένα αεροπλάνα με αλεξίπτωτο που πραγματικά τους βοήθησε να προσγειώσουν το αεροπλάνο.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ