ΤΡΙΣΕ: “ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΗ ΖΗΤΑΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ…”

013 Ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που επί των ημερών του αποφασίσθηκε η ενεργός συμμετοχή της ΕΚΤ στην προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας με τις αρχικές αγορές ελληνικών τίτλων, εμφανίστηκε αίφνης επιθετικός και επικριτικός προς τη χώρα μας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν σας αρέσει η λιτότητα, μη ζητάτε βοήθεια»…

Ο κ. Τρισέ μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως «οι πολιτικές λιτότητας ισοδυναμούν με την οργάνωση του δρόμου που οδηγεί πίσω στην ισορροπία. Αν οι Ελληνες είχατε σεβαστεί το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεν θα είχατε υποστεί τις πολιτικές λιτότητας. Προκειμένου να λάβετε βοήθεια, οφείλατε να εφαρμόσετε τις πολιτικές αυτές».

«Σε κάθε περίπτωση», είπε απευθυνόμενος προς όλες τις χώρες που βρέθηκαν υπό την επιτήρηση της τρόικας, «αν δεν σας άρεσε, δεν έπρεπε να είχατε ζητήσει βοήθεια».

Ο κ. Τρισέ υπερασπίστηκε τέλος και την πολιτική που εφάρμοσε όσο ήταν στο τιμόνι της ΕΚΤ: «Λάβαμε αποφάσεις που ενίσχυσαν το Σύμφωνο Σταθερότητας και εισάγαμε μηχανισμούς παρακολούθησης των δεικτών ανταγωνιστικότητας. Ορισμένες χώρες ήταν σε κρίση επειδή δεν σεβάστηκαν το Σύμφωνο, άλλες επειδή απώλεσαν την ανταγωνιστικότητά τους».

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ