ΤΟ ΤΕΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣυνεχίζοντας τις επισκέψεις της σε φορείς η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα «Θεσσαλών Συμπολιτεία», Ευ. Λιακούλη είχε χθες το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο Ι. Βαρνά, τον αντιπρόεδρο Κ. Τσαλαπόρτα και μέλη της Διοικούσας του ΤΕΕ Κ. & Δ. Θεσσαλίας. Την κ. Λιακούλη συνόδευαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Αλεξός, Ελ. Μπουζάνα, Ν. Μπουρνόβα και Γ. Γιαννούλας.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που σχετίζονται με τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αφορούν την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα εκφράστηκε ο προβληματισμός για τον κίνδυνο απομόνωσης της Θεσσαλίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την μεταφορά των προϊόντων και κατ’ επέκταση την οικονομία της περιοχής, από την μη ολοκλήρωση του άξονα Ε-65, σε σχέση με την Εγνατία και την Ιόνια οδό.  Επίσης αναφορικά με το έργο του Αχελώου εκφράστηκε η θέση πως πρέπει να ολοκληρωθούν τα φράγματα της Συκιάς και της Μεσοχώρας. Από την πλευρά της η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την άποψη πως το ΤΕΕ πρέπει να αποτελεί «συμπράττοντα φορέα με την Περιφέρεια» αναφορικά με τα μεγάλα έργα υποδομής που γίνονται στην περιοχή. Αυτό, συνέχισε η κ. Λιακούλη,  μπορεί να επιτευχθεί μέσω της Επιτροπής Διαβούλευσης στην οποία οι συμμετέχοντες φορείς θα συνδιαμορφώνουν τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα αναλαμβάνονται κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε κατά την θητεία της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

Ακόμη η κ. Λιακούλη ενημέρωσε τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας του ΤΕΕ για τον κίνδυνο να επανέλθει από την πίσω πόρτα το ζήτημα της εξόρυξης λιγνίτη στην Ελασσόνα. Το όλο θέμα επανέρχεται στο προσκήνιο εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να πωλήσει το 30% των λιγνιτικών  και υδροηλεκτρικών μονάδων της επιχείρησης. Μια τέτοια εξέλιξη συναρτάται ευθέως με τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας μας και ως εκ τούτου επανέρχεται στο προσκήνιο η αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ελασσόνας κι έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Επιπροσθέτως η κ. Λιακούλη ενημέρωσε το ΤΕΕ  ότι η ίδια έχει ζητήσει από όλους τους υποψήφιους να λάβουν θέση στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη αντίθεσή τους σε κάθε απόπειρα επαναφοράς στο προσκήνιο της πιθανότητας εξόρυξης λιγνίτη στην Ελασσόνα, τασσόμενοι υπέρ μιάς ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, με προάσπιση του περιβάλλοντος και σύμφωνης με την βούληση των κατοίκων της περιοχής που αποκλείουν κάθε σκέψη για εκμετάλλευση του λιγνίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ