ΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕ ΤΗ Ν.Δ.: ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΜΙΛΟΥΣΕ Η ΣΥΓΓΡΟΥ

h6Μπορεί ο Πρωθυπουργός και η Ν.Δ. να χρησιμοποιούσαν συχνά τον όρο «Νέα Ελλάδα», μάλιστα ακουγόταν ότι αυτό θα ήταν το όνομα του νέου κόμματος που θα προέκυπτε από τη “μετάλλαξη” της Ν.Δ., όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας μια κίνηση που δεν περίμενε η Συγγρού, κατοχύρωσε το όνομα.  

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δημιούργησε τον ιστότοπο www.neaellada.gr, εκνευρίζοντας τη Ν.Δ. που τον κατηγορεί ότι  «μέσα στην ένδεια των ιδεών του ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται έναν όρο που είναι δικός της, χρησιμοποιώντας τον ως σύνθημα».    

Σχετικά, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε: «Στην απόλυτη πολιτική του γύμνια ο κ. Τσίπρας, δεν διστάζει να υποκλέψει το κεντρικό πολιτικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας για τη Νέα Ελλάδα. Εκείνο που όμως δεν καταλαβαίνει, είναι ότι στην πολιτική δεν αρκούν κλεμμένα συνθήματα, αλλά φρέσκιες ιδέες. Και μόνο φρέσκιες ιδέες δεν έχει ο κ. Τσίπρας, ο εκφραστής της πιο παλιάς Ελλάδας, που μας έφτασε στην κρίση. Γελάει ο κόσμος μαζί του…».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι «τη νέα Ελλάδα δεν μπορούν να χτίσουν εκείνοι που έχτισαν την παλιά με τις μίζες και τα ρουσφέτια».  

Σε συνέντευξη του στο Βήμα, ο κ. Τσίπρας λέει: «Εμείς λοιπόν ονειρευόμαστε μια νέα Ελλάδα. Και θα χτίσουμε μαζί με τον ελληνικό λαό τη νέα Ελλάδα. Μια νέα Ελλάδα που θα έχει δημόσια περιουσία που δεν θα ξεπουλιέται, θα φυλάσσεται για τις επόμενες γενιές. Δεν θα κουβαλά τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι ανεξάρτητη και περήφανη.

»Μια νέα Ελλάδα με κράτος προς όφελος των πολιτών, που ο πλούτος της θα μοιράζεται δίκαια, τα κέρδη θα μοιράζονται στους παραγωγούς, και όχι στους μεσάζοντες. Μια νέα Ελλάδα δημοκρατική στην οποία θα είναι αυτονόητη η τήρηση του Συντάγματος και των νόμων.  

»Και ξέρετε κάτι; Η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να χτιστεί από κείνους που έχτισαν την παλιά, με τις μίζες και τα ρουσφέτια, με το κράτος λάφυρο και δυνάστη, με τα υλικά της διαπλοκής και της εκμετάλλευσης, με το σχέδιο της υποτέλειας και της υποταγής, με τους ακροδεξιούς και τους Μπαλτάκους». 

lifo.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com