ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΆΘΛΗΣΗ-ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ

A5Τη δημιουργία επιστημονικού αθλητικού φορέα προωθεί η Νέα Λάρισα σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ, στο πλαίσιο των προγραμματικών της θέσεων για την ένταξη του αθλητισμού στη Δομή Πολιτισμού, του Νέου Δήμου Λαρισαίων. Οι βασικές γραμμές της σχεδιαζόμενης Δομής αναμένεται να παρουσιαστούν στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που διοργανώνει η αδέσμευτη δημοτική κίνηση τη Δευτέρα, 12 Μαϊου, στις 8 το βράδυ, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

«Για μας ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η αναμόρφωση της Λάρισας περνά μέσα από τον αθλητισμό. Θα στηρίξουμε τον κλασικό αθλητισμό, που μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης επισκεπτών», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της Νέας Λάρισας, Ντίνος Διαμάντος.

Στη Λάρισα, πόλη με τεράστια αθλητική παράδοση τόσο στο σωματειακό, όσο και το σχολικό αθλητισμό όπως αυτός εξελίσσεται στη χώρα μας, δεν έχουν θεσμοθετηθεί σοβαρές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη προγραμμάτων, με στόχο την άθληση όλων των πολιτών. Η Νέα Λάρισα προωθεί το πρόγραμμα “Αθλητισμός για όλους», με παράλληλη δημιουργία ευέλικτων -μικρού λειτουργικού κόστους- δομών, όπως πάρκα, ελεύθερους χώρους, χώρους ειδικών ποδηλατοδρόμων, όπου ο πολίτης κάθε ηλικίας θα μπορεί να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. Στόχος είναι να υπάρχει μία συνέχεια αθλητικής δραστηριότητας, από την προσχολική κινητική δραστηριότητα και τη σχολική φυσική αγωγή, έως την άσκηση και κίνηση στην τρίτη ηλικία.

Παράλληλα, στον κεντρικό σχεδιασμό της Νέας Λάρισας βρίσκεται η δημιουργία και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων. Προωθούμε ένα μοντέλο απόλυτης βιωσιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων -δεν χρειάζεται να χτίζονται «μεγαθήρια», αλλά μικρά και λειτουργικά κέντρα, κατασκευές εύχρηστες και φιλικές προς το περιβάλλον. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμμετέχει στη μελέτη και την επίβλεψη του σχεδιασμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ