Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΙΚΑΙΑ ΜΙΛΗΣΕ: ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Ο δήμος Κιλελέρ δεν είναι τσιφλίκι κανενός», ξεκαθάρισε και κάλεσε τον απερχόμενο δήμαρχο να δώσει στοιχεία για «το πόσες απ’ ευθείας αναθέσεις έχουν γίνει από την δημοτική αρχή»

nasiako1 (Αντιγραφή)«Η εκλογές έχουν ήδη κριθεί .Οι δημότες έχουν αποφασίσει. Η Νίκαια μίλησε: Φτάνει! Αλλαγή τώρα! Την Κυριακή 18 Μαΐου ξημερώνει η ημέρα της πολύ μεγάλης νίκης, της ιστορικής αλλαγής μετά από 20 ολόκληρα χρόνια!», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε ογκωδέστατη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Νίκαιας.

Διακοπτόμενος συνεχώς από χειροκροτήματα σε μια συγκέντρωση που χαρακτηρίστηκε από τις μεγαλύτερες τα τελευταία χρόνια, ο κ. Θ. Νασιακόπουλος είπε με νόημα: Εμείς δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο ενωτικός – ανεξάρτητος συνδυασμός μας «Νέο Κιλελέρ» πρόκειται να είναι νικητής από την πρώτη Κυριακή. Το λένε οι ίδιοι οι δημότες, το διαπιστώνει και το φωνάζει η ίδια η κοινωνία. Κάθε ημέρα και πιο έντονα, πιο δυνατά, πιο καθαρά σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, από τη μία έως την άλλη άκρη του δήμου».

nasiako2 (Αντιγραφή)Κάνοντας συχνά διάλογο με τους συγκεντρωμένους και ιδίως τη νέα γενιά που έκανε αισθητή την παρουσία της στην πλατεία, ο κ. Θ. Νασιακόπουλος είπε εμφανώς συγκινημένος:

«Γνωριζόμαστε όλοι μας πολύ καλά. Είμαι επαγγελματίας, όμως δεν φιλοδοξώ να γίνω επαγγελματίας δήμαρχος. Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον δήμο μας, το κοινό μας σπίτι, γιατί αγαπώ τον τόπο μας. Θέλω να δω τα παιδιά όλων μας να προκόβουν και να έχουν περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους απ’ ότι είχαμε εμείς.

Οι μεγαλύτεροι θυμούνται πόσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε εμείς .Άλλες εποχές, δύσκολα χρόνια. Δουλέψαμε σκληρά. Κοπιάσαμε στα χωράφια. Ανοίξαμε δουλειές, στήσαμε επιχειρήσεις. Καταφέραμε να σταθούμε στα πόδια μας, να κάνουμε οικογένεια, να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

Το λέω και το πιστεύω: Αυτό που μας στήριξε, μας καθοδήγησε στη ζωή μας ήταν όσα μας δίδαξαν οι γονείς και οι παππούδες μας. Ήταν οι παραδοσιακές αξίες της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Αυτές τις αξίες και τις αρχές εγώ έμαθα να τις σέβομαι και να τις ακολουθώ.

Έμαθα, για παράδειγμα, ότι με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση ασχολείσαι για να προσφέρεις και όχι για να πάρεις. Στα κοινά  και την αυτοδιοίκηση πρέπει να βγαίνεις φτωχότερος απ’ ότι μπήκες. Έμαθα ότι τα κοινά και η αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση όλων. Δεν πρέπει, δεν μπορεί να είναι υπόθεση μόνο των επαγγελματιών πολιτικών, των επαγγελματιών δημάρχων.

nasiako4 (Αντιγραφή)Έμαθα πως όταν ασχολείσαι με τα κοινά, με τον δήμο, οφείλεις να είσαι 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεση των συμπατριωτών σου. Να είσαι διαρκώς δίπλα στον πολίτη. Να είσαι κοντά του όταν σε χρειάζεται, να μπορεί να σε βρει και να σου μιλήσει όταν σ’ έχει ανάγκη. Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την ενασχόληση με τον δήμο».

 

ΕΝΟΤΗΤΑ

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ενότητα που επιτεύχθηκε στον δήμο Κιλελέρ και οδήγησε στον «πραγματικά ενωτικό, ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό, ισορροπημένο συνδυασμό «Νέο Κιλελέρ» που συνδυάζει αρμονικά την ανανέωση με την εμπειρία. Η ενότητα είναι αδιάρρηκτη παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που κάνει για να την υπονομεύσει ο απερχόμενος δήμαρχος παραποιώντας κατάφωρα την πραγματικότητα», εξήγησε.

«ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ»

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος κάλεσε την απερχόμενη δημοτική αρχή που, όπως είπε, «βρίσκεται 20 ολόκληρα χρόνια στην εξουσία πρώτα στον «Καποδιστριακό» δήμο Νίκαιας πρώτα και μετά στον «Καλλικρατικό» δήμο Κιλελέρ, να απολογηθεί στους δημότες.

Σε πόσες εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχει δώσει υποσχέσεις ο επί 20ετία δήμαρχος; Και τι δεν έχει πει προεκλογικά, τι δεν έχει υποσχεθεί; Ακόμη νερό με τις υδροφόρες πίνουμε στον δήμο μας. Ούτε μία παράκαμψη δεν έχει γίνει, ούτε ένας κόμβος εισόδου σε ολόκληρο τον δήμο. Τι έκανε για τους δρόμους Λάρισας – Φαρσάλων και Λάρισας – Βόλου;

Πού είναι η φροντίδα για τους αγροτικούς δρόμους; Πού είναι τα έργα  υποδομής για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τις επιχειρήσεις; Πόσα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα έχει αξιοποιήσει ο δήμος Κιλελέρ τα τελευταία χρόνια; Είναι ή δεν είναι ο τελευταίος δήμος στο νομό Λάρισας σε έργα και αξιοποίηση προγραμμάτων; Γιατί ο κατά τα λοιπά λαλίστατος απερχόμενος δήμαρχος δεν παρουσιάζει τα στοιχεία στην τοπική κοινωνία;»

«ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ»

«Ο δήμος είναι πρώτος σε δύο τομείς: στις δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες και ο δεύτερος τομέας είναι αυτός της απόκρυψης της αλήθειας από τους δημότες», επισήμανε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος κι έθεσε δημόσια το εξής ερώτημα:

nasiako3 (Αντιγραφή)«Πόσες είναι οι απ’ ευθείας αναθέσεις έργων,  που έγιναν από τον δήμο τα τελευταία χρόνια κ. Κομήτσα; Υπάρχουν απ’ ευθείας αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα της «κλειστής» ομάδας της  δημοτικής αρχής; Δεν υπονοώ, ερωτώ ευθέως: Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν; Και αν ναι σε ποιούς; Βοά η τοπική κοινωνία κι όμως η δημοτική αρχή σιωπά εβδομάδες τώρα.

Γιατί, κ. Κομήτσα, δεν δίνετε τα στοιχεία στη δημοσιότητα για να ενημερωθούν οι πολίτες όπως σας ζητήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Μάνδαλο εδώ και πολλές ημέρες; Γιατί δεν μιλάτε γι’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα;

Επίσης ρωτώ: Γιατί όταν δηλώνετε, κ. Κομήτσα, πως νοικοκυρέψατε τον δήμο μετά το χρέος που κληρονομήσατε από τους πρώην Καποδιστριακούς  Δήμους, αποκρύπτετε το δάνειο των  2 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

Σ’ αυτό το θέμα, είμαι απόλυτα κατηγορηματικός: Ο δήμος δε νοείται να είναι τσιφλίκι κανενός! Το δημαρχείο δεν μπορεί να είναι η προέκταση του σπιτιού ή του γραφείου κάποιων, ειδικά σε μια εποχή που η ανεργία  έχει δραματικές διαστάσεις».

«ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ»

Ο κ. θ. Νασιακόπουλος στηλίτευσε και «την πρωτοφανή, μεσαιωνική, και βαθύτατα  αντιδημοκρατική άποψη που εξέφρασε ο απερχόμενος δήμαρχος σε τηλεοπτικό του μονόλογο ότι για να εκλεγεί κάποιος δήμαρχος πρέπει πρώτα να έχει θητεύσει ως δημοτικός σύμβουλος.

 

Δηλαδή, ένας επαγγελματίας και αγρότης -τονίζω το αγρότης διότι το θεωρώ τιμή μου που ασχολούμαι με τη γεωργία – όπως είμαι εγώ και ένας  επαγγελματίας όπως είναι ο κ. Βασίλης Σταμουλάκης δεν μπορούμε να διοικήσουμε τον δήμο, ενώ διοικούμε με επιτυχία τις επιχειρήσεις μας στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα της οικονομίας;», αναρωτήθηκε και συνέχισε:

«Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αρμόζει σ’ έναν επί 20 χρόνια δήμαρχο να καταφεύγει σε τέτοια τερτίπια μόνο και μόνο για να μην χάσει την εξουσία; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιεί ως προεκλογικό κέντρο το Δημαρχείο και να το περηφανεύεται κιόλας; Δηλαδή, να περηφανεύεται που κάνει προεκλογική εκστρατεία με τα λεφτά των δημοτών, τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας;

Γιατί άλλοι απερχόμενοι δήμαρχοι του νομού Λάρισας, που είναι ξανά υποψήφιοι, έχουν ανοίξει εκλογικά κέντρα ενώ ο κ. Κομήτσας χρησιμοποιεί το Δημαρχείο; Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πλέον αυτός και η «κλειστή» ομάδα που τον περιβάλλει.

Τον ακούμε επίσης να χρησιμοποιεί τα γνωστά παχιά λόγια, να κάνει δηλώσεις αυτοϊκανοποίησης και να μην βρίσκει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής να πει…

Ειλικρινά, απορώ: Πόσο μακριά από την πραγματικότητα, από την καθημερινότητα που ζουν οι δημότες, μπορεί να οδηγήσει η πολυετής παραμονή στην εξουσία, η αίσθηση της μονιμότητας, της ισοβιότητας στην εξουσία;»

«ΟΡΑΜΑΤΙΚΟ – ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ»

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ», το οποίο χαρακτήρισε «σύγχρονο, οραματικό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό που προέκυψε μετά από ευρύ διάλογο με την τοπική κοινωνία».

Προανήγγειλε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του δήμου με πανίσχυρα τοπικά συμβούλια και ενεργό συμμετοχή των δημοτών στις αποφάσεις που αφορούν κάθε διαμέρισμα, ενώ ως πρώτη προτεραιότητα έθεσε «την επίλυση του προβλήματος ύδρευσης σε ολόκληρο τον δήμο. Δε νοείται το 2014 να υπάρχουν  χωριά  που πίνουν νερό με υδροφόρες. Δέσμευση μας είναι να ασχοληθούμε με την άρδευση και την διαχείριση των υπέργειων και υπόγειων υδάτων», πρόσθεσε, ενώ εκτενή αναφορά στο γραφείο ενημέρωσης για στους αγρότες και κτηνοτρόφους, την αγροτική οδοποιία,  την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων, την υποστήριξη της ανάπτυξης, τις υποδομές και την προσέλκυση επενδύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

«ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ»

«Είμαστε βέβαιοι για τη νίκη του ενωτικού συνδυασμού μας «Νέο Κιλελέρ». Τα μηνύματα είναι τα ίδια από παντού. Η αισιοδοξία, η ελπίδα και το χαμόγελο επιστρέφουν στον τόπο μας. Η νίκη θαείναι πολύ μεγάλη», υπογράμμισε ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος και εξέπεμψε το εξής μήνυμα: «Δεν εφησυχάζουμε. Θέλουμε και διεκδικούμε κάθε ψήφο. Θέλουμε καθαρή, αδιαμφισβήτητη, ισχυρή νίκη την πρώτη Κυριακή. Διότι την Κυριακή εδραιώνουμε τα θεμέλια της νέας θητείας: Όσο πιο μεγάλη η νίκη και η διαφορά, τόσο πιο ισχυρή η εντολή για ενότητα, διαφάνεια, έργο και αποτέλεσμα. Ο δήμος Κιλελέρ αξίζει και μπορεί να έχει καλύτερη πορεία. Κάθε οικογένεια στον τόπο μας αξίζει και μπορεί να έχει τον Δήμο αποφασιστικά, έμπρακτα δίπλα της. Η ψήφος μας την προσεχή Κυριακή είναι ψήφος με μεγάλη σημασία, με μεγάλη αξία».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ