ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΕ TA ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΑ!

183Μεγάλη νίκη κατά του καρκίνου πέτυχαν γιατροί στις ΗΠΑ, καθώς κατάφεραν να εξαφανίσουν όγκους σε πνεύμονα και συκώτι από γυναίκα που βρισκόταν σε τελικό στάδιο. Μάλιστα, η θεραπεία που ακολουθήθηκε έγινε με κύτταρα από το δικό της ανοσοποιητικό σύστημα, τα οποία οι γιατροί πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο και ακολούθως τα έβαλαν στον οργανισμό της με ένεση.

«Αλμα προς τον πολυπόθητο στόχο του θεραπευτικού εμβολίου για τον καρκίνο με τη χρήση των δικών μας, προσωπικών κύτταρων» χαρακτήρισαν τη μέθοδο οι επιστήμονες.

Πρόκειται για τη 45χρονη Μελίντα Μπατσίνι, τραυματιοφορέα και μητέρα έξι παιδιών. Πριν από δύο χρόνια, τον Απρίλιο του 2012, ο γιατρός της την ενημέρωσε ότι τις απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής. Ο καρκίνος που είχε εμφανιστεί αρχικά στη χολή της είχε δώσει μεταστάσεις στον πνεύμονα και το συκώτι. Οι χημειοθεραπείες είχαν σταματήσει να έχουν αποτέλεσμα και οι όγκοι αναπτύσσονταν ταχύτατα σε τρία σημαντικά λειτουργικά όργανα.

Τότε, ο Στίβεν Α. Ρόζενμπεργκ, καθηγητής Ογκολογίας και Ανοσολογίας στο Εθνικό Αντικαρκινικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, αποφάσισε να δοκιμάσει μία σχετικά νέα και πολλά υποσχόμενη μέθοδο που ονομάζεται ανοσοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι θα έβρισκε τρόπο να εκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό της σύστημα ώστε να χτυπήσει τον ίδιο τον καρκίνο. Μία μέθοδο παρόμοια με αυτήν του κλασικού εμβολίου.

Αυτή τη φορά όμως ο γιατρός χρησιμοποίησε και την τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας και ζήτησε όχι μία απλή ανάλυση του όγκου (βιοψία), αλλά αναλυτική αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του καρκίνου. Στο αποτέλεσμα της εξέτασης, εκτός από τα δεδομένα του καρκίνου, βρέθηκε ότι κάποια συγκεκριμένα κύτταρα του οργανισμού της καταπολεμούσαν και μάλιστα με «μανία» τη μετάλλαξη που μετέτρεπε τα κύτταρα σε κακοήθη. Αμέσως, οι γιατροί τής πήραν αίμα και απομόνωσαν τα συγκεκριμένα κύτταρα. Τα πολλαπλασίασαν στο εργαστήριο μέχρι να φθάσουν στον αριθμό μερικά εκατομμύρια και τα εισήγαγαν ξανά στον οργανισμό της με ένεση.

«Οι όγκοι τότε άρχισαν να εξαφανίζονται» γράφει στην επιστημονική επιθεώρηση Science ο καθηγητής Ρόζενμπεργκ. Δύο χρόνια αργότερα, οι όγκοι έχουν συρρικνωθεί τόσο που φαίνονται μόνο με ειδικές εξετάσεις. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι η γυναίκα θεραπεύτηκε. Αυτό που είναι βέβαιο όμως είναι ότι είχε μόλις μερικούς μήνες ζωής και από τα κύτταρά της φτιάχτηκε φάρμακο που την κράτησε δύο χρόνια στη ζωή. Επίσης, ακόμη και στο μέλλον να φανεί ότι θεραπεύτηκε, πρόκειται για μόνο ένα περιστατικό» καταλήγει ο ίδιος.

Ωστόσο, αρκετοί είναι οι επιστήμονες που εκτιμούν ότι βρέθηκε η νεότερη θεραπεία για τον καρκίνο, καθώς όπως προβλέπουν η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση πολλών τύπων καρκίνου, όπως του πεπτικού σωλήνα, των ωοθηκών, του παγκρέατος, των πνευμόνων και του μαστού, οι οποίοι αποτελούν το 80% του συνόλου των περιστατικών καρκίνου.

Η Μελίντα αισθάνεται πολύ καλά, θεωρεί ότι τα χειρότερα πέρασαν και έχει μπει ξανά στη ρουτίνα της φυσιολογικής ζωής της, καθώς ασχολείται με τις κόρες της, βγάζει ξανά βόλτα το 60 κιλών λαμπραντόρ της και δηλώνει ότι «δίχως αυτή τη θεραπεία δεν θα ήμουν εδώ τώρα…».

tanea.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ