Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

platanu (Αντιγραφή)Βέβαιος για τη νίκη του συνδυασμού συνΠολιτεία – Στροφή στον Πολίτη, εμφανίστηκε στα Πλατανούλια ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αναγεννήσει την τοπική κοινωνία. Να γίνει ο Δήμος φορέας υποστήριξης των δημοσίων αγαθών, του περιβάλλοντος, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού. Να γίνει ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας.

«Γι΄ αυτό Φίλες και φίλοι διεκδικούμε τη Δημοτική Αρχή. Είμαστε άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, που την υπηρετήσαμε για πολλά χρόνια και θα την υπηρετούμε με πολιτικό ήθος, αγώνες και δημιουργικές προτάσεις και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί από τους άλλους συνδυασμούς.

Από συνδυασμούς που κτίστηκαν πιστά στο δόγμα «ο καθείς για τον εαυτό του», πάνω σε ψεύτικές υποσχέσεις και στην εκμετάλλευση της ανάγκης του άλλου.

Ακόμα και σήμερα λένε, «ελάτε στηρίξτε μας, αλλιώς δεν θα έχετε δουλειές, δεν θα έχετε εισοδήματα, δεν θα έχετε μέλλον», ποδοπατώντας και την τελευταία σταγόνα αξιοπρέπειας που έχει μείνει ακόμα στον δοκιμαζόμενο πολίτη.

Από κομματικούς συνδυασμούς που εξυπηρετούν στενές κομματικές επιδιώξεις και καπελώνουν με το ξύλινο λόγους τις όποιες δημιουργικές και ανεξάρτητες φωνές.

Εμείς γυρίζουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε μαζί σας για το καλό του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να κτίσει την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του τόπου, πάνω σε προτάσεις έργων μακρόπνοου σχεδιασμού. Που πρέπει να κατοχυρώνουν και να προωθούν τα προϊόντα μας να προβάλουν τους οικισμούς και να ενισχύουν την τοπική αγορά.

«Η οικονομική και παραγωγική μας πραγματικότητα ταυτίζεται με τον γεωργικό τομέα. Στηρίζεται στην πολυκαλλιέργεια και στις δυναμικές πολυετής εκμεταλλεύσεις όπως το αχλάδι, ιδιαίτερα στην δικιά σας περιοχή, την περιοχή των Πλατανουλίων.

Η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στη προώθηση, προβολή και προστασία του προϊόντος, στη κατοχύρωση του ονόματος προέλευσης του προϊόντος ως αχλάδι Τυρνάβου.

Παράλληλα ο Δήμος, στα πλαίσια ενός εναλλακτικού και βιώσιμου μοντέλου αγροτικής παραγωγής, πρόκειται να επιχειρήσει την πολιτική καθοδήγησης – διασύνδεσης των λεγόμενων Π (Παραγωγή-Περιβάλλον-Πολιτισμός-Παιδεία) παρεμβαίνοντας:

-στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και των βοσκοτόπων

-στη μελέτη και τη προώθηση προγραμμάτων προστασία της φυτικής και της ζωικής παραγωγής

-στην παρακολούθηση της πορείας των αγορών και των τιμών και την προώθηση λειτουργίας των συμβατικών και ηλεκτρονικών δημοπρατηρίων,

-στην προώθηση και την τεχνική υποστήριξη συλλογικών δράσεων ομάδων παραγωγών, ώστε να αναλάβουν σημαντικό μέρος της διαχείρισης των εφοδίων και των καλλιεργητικών μέσων.

-στην συμβολή και πρόσβαση σε χρηματοδοτικά μέσα και την ανάδειξη της αναγκαιότητας της  ίδρυσης ταμείου ενίσχυσης αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων.

-στη μελέτη και εκτέλεση έργων τεχνικής υποδομής για γεωργία και κτηνοτροφία

-στη διασύνδεση της γεωργικής εκμετάλλευσης με το Γραφείο Ενεργειακής Διαχείρισης του Δήμου,  για την μεταφορά τεχνογνωσίας και επίλυση προβλημάτων ενεργειακού κόστους

-στην ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού για μεθόδους παραγωγής και οργάνωσης εκμεταλλεύσεων

Για να υποστηρίξουμε όλα τα παραπάνω θεωρούμε απαραίτητο την ενεργειακής πολιτικής, με κύριες πηγές τη Βιομάζα και το Βιοαέριο. Δυο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς», τόνισε ο κ. Σαρχώσης.

Όπως ανέφερε ως δημοτική αρχή θα δρομολογήση επίσης τη μεταφορά και χρήση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας.

Ο κ. Σαρχώσης στη συνέχεια της ομιλίας του παρουσίασε το σχέδιο του συνδυασμού για την περιοχή Δένδρων – Πλατανουλίων – Αγίας Σοφίας, υπογραμμίζοντας τα εξής:

«Θα προχωρήσουμε στη διαμόρφωση των οδικών εισόδων όλων των οικισμών με νησίδες φωτισμό και πεζοδρομήσεις, ενώ επίσης θα βελτιωθούν οι δρόμοι προς Άγιο Αντώνιο και Αμυγδαλαία.

Μια νέα και καινοτόμος πρόταση θα είναι η δημιουργία ζωνών ψιλής βλάστησης περιμετρικά των οικισμών για την προστασία τους από τους ψεκασμούς.

Επίσης θα μεριμνήσουμε για την ανάδειξη του δημοτικού σχολείου Δένδρων και την αξιοποίηση του δημοτικού καταστήματος οικισμού Αγία Σοφία.

Όπως και την συντήρηση και διαμόρφωση της περιοχής περιαστικού πρασίνου “Ρουμάνι” (δάσος Πλατανουλίων)

Θεωρούμε ως ελάχιστη υποχρέωση του δήμου να συντηρεί καθαρές τις πλατείες και τους δημόσιους χώρους, όπως και τα νεκροταφεία και να φροντίζει για τον επαρκεί φωτισμό τους.

Ενώ θα προωθήσουμε το αίτημα για την πύκνωση δρομολογίων ΚΤΕΛ, καθώς και τον προγραμματισμό επισκέψεων του αγροτικού γιατρού».

Κλείνοντας την ομιλία του υποστήριξε:

«Διεκδικούμε την αναγέννηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως χρόνια τώρα διεκδικήσαμε την οικονομικής της αυτοτέλεια.

Αλλά αντί για οικονομική αυτοτέλεια ακούμε για νοικοκύρεμα του δήμου με δήθεν επιχορηγήσεις.

Αλλά πως κ Δήμαρχε μιλάτε για νοικοκύρεμα, όταν οι δημότες από νοικοκυραίοι γίνονται επαίτες. Υπογράψατε μια σύμβαση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου ύψους περίπου 3.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος ως το 2018. Αυτό δημιουργεί ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό, που προβλέπεται από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, να αποπληρωθεί από τα τακτικά έσοδα του Δήμου κι αν αυτά δεν επαρκούν επιβάλλεται αύξηση των επιβαλλόμενων φόρων. Αυτό είναι ο ορισμός του δανεισμού και όχι της επιχορήγησης.

Παλεύετε κ. δήμαρχε αλλά από τη λάθος πλευρά. Όχι για τους πολίτες αλλά απέναντί τους.

Ζητάω από σας να αντέξετε μέχρι τέλους, στις πιέσεις που δέχεστε και θα δέχεστε. Αντισταθείτε στις ψεύτικες υποσχέσεις, στο τάξιμο και στην πολιτική των «Μαυρογιαλούρων»

Αυτή φορά, δεν πρέπει να τους περάσει. Είμαστε καμένοι και περισσότερο υποψιασμένοι. Απαιτούμε μια κοινωνία με μεγαλύτερη συνοχή και ελευθερία.

Αυτή τη φορά, αυτό που μετράει περισσότερο είναι η ικανότητα μας να συνεργαζόμαστε. Γιατί κάθε συλλογικό εγχείρημα απαιτεί εμπιστοσύνη.

Γιατί είναι φυσική στάση του ανθρώπου, να δουλεύουμε από κοινού, για το καλό του συνόλου.

Φίλες και Φίλοι

Σας καλούμε σε μια ανοιχτή και διάφανη συνεργασία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ