ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA – HELLAS POWER: ΑΠΩΝ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ!

139Μείζον πολιτικό θέμα προκύπτει, όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κυβέρνηση Σαμαρά διότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κος Στουρνάρας δεν παρέστη ως πολιτική αγωγή στην δίκη των υπευθύνων των εταιρειών Energa και Hellas Power οι οποίοι υπεξαίρεσαν και καταχράστηκαν σύμφωνα με το κατηγορητήριο περισσότερα από 250 εκατομμύρια ευρώ μέρος των οποίων ήταν και το «Χαράτσι της ΔΕΗ» το οποίο εισέπραξαν αλλά ουδέποτε απέδωσαν στο δημόσιο.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, σε δήλωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Θανάσης Πετράκος, δικηγόρος των υπευθύνων του σκανδάλου είναι ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ Μάκης Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι το νόμιμο δεν είναι πάντα και ηθικό.

Στην ανακοίνωση ο κ. Πετράκος υπογραμμίζει ότι είναι ιδιαίτερα προκλητικό ενώ το Υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε κατασχέσεις για οφειλές που δεν ξεπερνούν τις μερικές χιλιάδες να καλύπτει τους υπεύθυνους των συγκεκριμένων εταιρειών οι οποίοι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ δημόσια έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει ότι η μη παράσταση του υπουργείου Οικονομικών ως πολιτική αγωγή συνιστά παράβαση καθήκοντος και για τον κ. Στουρνάρα και για την κυβέρνηση συνολικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Στουρνάρα να απαντήσει αν υπήρξε παρέμβαση του Κ.Ε. της ΝΔ για να μην παραστεί το Υπουργείο Οικονομικών ως πολιτική αγωγή ενώ επισημαίνει ότι έκθετος και υπόλογος είναι και ο Γιώργος Καμίνης γιατί αποφάσισε να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή ο Δήμος Αθηναίων παρόλο που οι εταιρείες αυτές καταχράστηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ δημοτικά τέλη.

topontiki.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ