ΣΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΤΩΝ 5ου – 7ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

AST (Αντιγραφή)Η μάθηση λαμβάνει χώρα μέσα από δραστηριότητες διερεύνησης , ανακάλυψης, έρευνας και επίλυσης προβλημάτων. Για μια λοιπόν εμπειρική- βιωματική προσέγγιση, στη γειτονιά του σύμπαντος, και στην αρχαία πολιτιστική μας κληρονομιά, τα νήπια των 5ου – 7ου Νηπιαγωγείων Τυρνάβου, συνοδευόμενα από τις νηπιαγωγούς Γκουγκουλιάνου Ευαγγελία , Μαμανού Ελένη και γονείς , επισκέφτηκαν αρχικά  το Αστεροσκοπείο Λάρισας.

Αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους έθεσαν τα ερωτήματά τους, έμειναν γοητευμένα από το τηλεσκόπιο, είδαν και τα ίδια πως φαίνεται ο ήλιος μέσα από αυτό, αλλά απέκτησαν επιπλέον γνώσεις για τη ζωή των αστροναυτών και τα διαστημόπλοια. Επόμενος σταθμός τους ήταν το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας όπου τα νήπια πήγαν εκεί για πρώτη φορά.

ARX (Αντιγραφή)Εκεί η αρχαιολόγος ξεναγός τα βοήθησε να καταλάβουν τον τρόπο που ήταν φτιαγμένο , πόσα χρόνια πέρασαν από τότε που φτιάχτηκε, για ποιο λόγο το χρησιμοποιούσαν και με πιο τρόπο οι συντηρητές προσπαθούν να ενώσουν τα ευρήματα για να το ολοκληρώσουν. Μοναδική εμπειρία για όλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ