ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΧΘΕΙΣΕΣ ΝΙΓΗΡΙΑΝΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

285Πρόταση για ανταλλαγή των 200 και πλέον μαθητριών που απήχθησαν από μέλη της Μπόκο Χαράμ με μέλη της οργάνωσης που κρατούνται έκανε ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, ο ηγέτης της ένοπλης ισλαμιστικής οργάνωσης της Νιγηρίας.

Το γαλλικό πρακτορείο (AFP) έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών συνολικά, που περιήλθε στην κατοχή του και στο οποίο, όπως αναφέρει, εμφανίζονται περίπου 100 κορίτσια με ολικό κάλυμμα να προσεύχονται σε άγνωστη τοποθεσία, ενώ ο ίδιος ο ηγέτης της οργάνωσης εμφανίζεται να λέει ότι οι μαθήτριες ασπάστηκαν το Ισλάμ.

Στο μεταξύ κάποιες από τις μαθήτριες που ήταν τυχερές και κατάφεραν να δραπετεύσουν το ίδιο βράδυ, αφότου δηλαδή οι ένοπλοι τις φόρτωσαν σε φορτηγά, περιγράφουν στο CNN την εμπειρία τους.

«Προτιμούσαμε να πεθάνουμε από το να μας πάρουν μακριά. Τρέχαμε μέσα στο δάσος. Τρέχαμε και τρέχαμε», λέει ένα από τα κορίτσια.

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο βλέμμα της και τρεμάμενη φωνή, η νεαρή γυναίκα που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιέγραψε την εμπειρία της στους τρεις δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν το επικίνδυνο ταξίδι μέχρι το χωριό Τσιμπόκ.

Η μαθήτρια, η οποία περιέγραψε στο CNN πως κατάφερε να δραπετεύσει, είναι συντετριμμένη από τα γεγονότα. Όταν της ζητήθηκε να περιγράψει τι φορούσαν οι απαγωγείς, εκείνη απάντησε: «Φοβάμαι».

Το σχολείο της έκλεισε, αλλά, αν ήταν ανοιχτό, λέει ότι δεν θα επέστρεφε.

kathimerini.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ