ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Για τεράστια ζημιά έκανε λόγο ο Ρ. Κομήτσας  υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι παραγωγοί

sith (Αντιγραφή)Την τεράστια ζημιά που έχουν υποστεί χιλιάδες στρέμματα σιτηρών του Δήμου Κιλελέρ, λόγω προσβολής από τις ασθένειες της σκωρίασης και της σεπτόριας,    διαπίστωσαν σήμερα ιδίοις ομάσι στελέχη του ΕΛΓΑ, που επισκέφθηκαν σιτοχώραφα της περιοχής, συνοδεία του δημάρχου Κιλελέρ, κ. Ρίζου Κομήτσα και πληγέντων αγροτών.

Ο Τμηματάρχης Εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ, κ. Κ. Καραμπάτσας και ο Επόπτης Ν. Λάρισας , κ. Σπύρος Σπυρόπουλος μαζί με άλλα στελέχη του ΕΛΓΑ, ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο Κιλελέρ για το μέγεθος της ζημιάς, που σε δεκάδες χωράφια είναι καθολική. «Δεν έχει προηγούμενο το μέγεθος αυτής της καταστροφής στα σιτηρά μας, υπάρχουν χωράφια όπου δε θα μπει καν η μηχανή για να αλωνίσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κομήτσας.

Ζήτησε, δε, να υπάρξει πλήρης ενεργοποίηση του υπηρεσιακού μηχανισμού του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατεύθυνση της αποτύπωσης του μεγέθους της ζημιάς, που είναι εκτεταμένη και σε άλλες περιοχές του, αλλά και τις εξασφάλισης δίκαιων αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες.

«Αυτοί οι άνθρωποι χάνουν τους κόπους μίας χρονιάς, εξαιτίας ενός φαινομένου που κανένας δε μπορούσε να προβλέψει. Οφείλει η πολιτεία να τους στηρίξει στην πράξη για να μην καταστραφούν οικονομικά και να μπορέσουν να ξανακαλλιεργήσουν τα χωράφια τους» είπε ο δήμαρχος Κιλελέρ.

Τα στελέχη του ΕΛΓΑ πιστοποίησαν ότι η ζημιά είναι πολύ μεγάλη και καλύπτει περιοχές σε ολόκληρο το νομό Λάρισας. Διαβεβαίωσαν, εξάλλου, τους αγρότες ότι θα γίνουν από την πλευρά τους όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το φαινόμενο των εμπλεκόμενων φορέων και δη του ΥΠΑΑΤ και να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com