ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ’ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

λιακ (Αντιγραφή)Την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ αλλά και του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος της σκωρίασης των σιτηρών αλλά και την εξάντληση όλων των περιθωρίων ώστε να εξευρεθεί φόρμουλα για την αποζημίωση των παραγωγών ζητά με παρέμβασή της η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με την «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Ευ. Λιακούλη.

Οι ζημιές, επισημαίνει η κ. Λιακούλη, που έχουν υποστεί οι σιτοπαραγωγοί σ’ ολόκληρη την Π.Ε. Λάρισας αλλά και ευρύτερα στη Θεσσαλία είναι εκτεταμένες.  Το γεγονός αυτό πιστοποίησαν και οι επιτόπιες επισκέψεις γεωπόνων του ΕΛΓΑ που βρέθηκαν χθες σε χωράφια τα οποία επλήγησαν, στον δήμο Κιλελέρ. Οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με  κίνδυνο να μην καταφέρουν να εισπράξουν εισόδημα από την καλλιέργειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η ασθένεια θα πρέπει να αντιμετωπισθεί ριζικά ώστε να μην υπάρξουν κρούσματά της ανάλογα και στο μέλλον. Πρέπει επίσης οι αρμόδιοι να συμβουλεύσουν τους αγρότες για την καταπολέμηση των μυκήτων που προκαλούν την ασθένεια. Είναι ευνόητο πως θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των παραγωγών που αντιμετωπίζουν ολοσχερή ή εκτεταμένη απώλεια της παραγωγής τους μέσω του ΕΛΓΑ. Για την παράταξή μας τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού βρίσκονται στην πρώτη προτεραιότητα του ενδιαφέροντός μας διότι αποτελεί πεποίθησή μας πως η υπεράσπιση της πρωτογενούς παραγωγής μπορεί ν’ αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα εξόδου της χώρας μας από την οικονομική κρίση.

Κάτι τέτοιο όμως προϋποθέτει έμπρακτη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων σε σταθερή και σχεδιασμένη βάση. Και βέβαια στήριξη στις περιπτώσεις που πλήττεται η παραγωγή τους. Διότι μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως θα παραμείνουν ενεργοί στο τόπο τους, διαφυλάσσοντας μ’ αυτό τον τρόπο και την κοινωνική συνοχή του τόπου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ