Η ΔΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

portugal1 (Αντιγραφή)Η διανομή προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» και γενικότερα η δράση των κινημάτων εθελοντών πολιτών είναι αντικείμενο πανεπιστημιακής έρευνας που πραγματοποιεί Τμήμα Πανεπιστημίου της Μπαρτσελόνα. Για το σκοπό αυτό, η Πορτογαλίδα Rita Calvaeio παραβρέθηκε στη διάθεση προϊόντων με την εθελοντική προσφορά των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης.

Παρακολούθησε όλη τη διαδικασία και συζήτησε με τους εθελοντές των «ΕνΠοΛ» για τη φιλοσοφία της δράσης και τις παράλληλες δραστηριότητες που αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εθελοντές ανέπτυξαν στην Πορτογαλίδα ερευνήτρια τους τρεις στόχους της δράσης “Διανομές χωρίς Μεσάζοντες”, που είναι η στήριξη παραγωγών, καταναλωτών και οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Επίσης, τη διασύνδεσή της με πολλές από τις υπόλοιπες δράσεις των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας», όπως η λειτουργία της «Στέγης Αλληλεγγύης», του «Αλληλέγγυου Παντοπωλείου» καθώς και του «Αλληλέγγυου Φροντιστηρίου», επισημαίνοντας τη σπουδαιότητά τους ως προς την κοινωνική μέριμνα.

Η RitaCalvaeio, υποψήφια διδάκτορας του UnivercityAntonomaofBarcelona, ευχαρίστησε τους εθελοντές για την υποστήριξη της έρευνάς της με θέμα «Lookingto “nomiddlemen” movement» και για τη γενικότερη φιλοξενία. Η έρευνα της Πορτογαλίδας επιστήμονα θα συνεχιστεί και σε άλλα κινήματα, μέλη της πανελλήνιας ένωσης «Συν-κίνησις», ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ