Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΘΗΤΕΙΑ

KOLAZ ΛΙΒΑΔΙ-ΚΡΑΝΙΑ (Αντιγραφή)Tον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας ως η κατ’ εξοχήν αγροτο-κτηνοτροφική περιφέρεια της χώρας, στο να εκχωρηθεί στις αιρετές περιφέρειες το 30% των πόρων του γεωργικού ταμείου της νέας προγραμματικής περιόδου, ανέδειξε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ Των Πολιτών» Κ. Αγοραστός

σε περιοδεία του στο Λιβάδι, τη Δολίχη και την Κρανιά Ελασσόνας.

Ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε ότι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας πρόκειται να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νέας θητείας της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς μέσω του Γεωργικού Ταμείου, το οποίο για πρώτη φορά διαθέτει, προϋπολογισμού περίπου 90 εκατομμυρίων ευρώ, προγραμματίζονται έργα και δράσεις για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες. «Πλέον μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, χωρίς να περιμένουμε τις εγκρίσεις των Υπουργείων, πετυχαίνοντας ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Στη νέα θητεία έχουμε αυξημένες δυνατότητες τις οποίες πρόκειται να τις αξιοποιήσουμε στο ακέραιο. Η ευκαιρία είναι μεγάλη, είναι ιστορική, οι Θεσσαλοί δεν πρέπει να διακινδυνεύσουν να την χάσουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ο κ. Αγοραστός απευθυνόμενος στους κτηνοτρόφους, ανέφερε τους βασικούς άξονες του προγράμματος, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων μονάδων, την δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, την δημιουργία νέων μονάδων και την επιστημονική υποστήριξη των κτηνοτρόφων. Βασικές στοχεύσεις της Περιφέρειας, είναι να επενδύσει η Θεσσαλία σε προϊόντα υψηλής ποιότητας και υψηλής πιστοποίησης, κάτι που αποτελεί το συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέπτυξε τις δράσεις που ανέλαβε η αιρετή Περιφέρεια τα τελευταία 3,5 χρόνια για την προώθηση της Θεσσαλικής παραγωγής και τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προωθήσαμε 175 έργα και δράσεις προϋπολογισμού 391,83 εκατ. ευρώ. Είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που δημιουργήσαμε το «ThessAgro», το σήμα πιστοποίησης της ποιότητας και της προέλευσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έτσι ώστε τα θεσσαλικά προϊόντα να έχουν ταυτότητα και να είναι αναγνωρίσιμα. Λειτουργεί ήδη πιλοτικά και εμπλουτίζεται το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο ώστε να μπορούν να γίνονται αγοροπωλησίες μέσα από το διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι μια νέα προοπτική στην προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων. Σταθήκαμε δίπλα στους κτηνοτρόφους στα ζητήματα της φέτας, του γάλακτος, των δανείων και της χρήσης των βοσκοτόπων. Υλοποιούμε το πρόγραμμα περισυλλογής νεκρών ζώων καθώς και πρόγραμμα εμβολιασμών των ζώων για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας, ενώ με δράσεις όπως το «Καλάθι Θεσσαλικών Προϊόντων», την πιστοποίηση ΠΟΠ και ΠΓΕ, ενώ με τα έργα υποδομών που στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα, στοχεύουμε στη διατήρηση των επαγγελματιών του κλάδου και την προώθηση των προϊόντων τους στην αγορά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Κ. Αγοραστός στα έργα υποδομής που χρηματοδοτεί η αιρετή Περιφέρεια στην ευρύτερη περιοχή και είναι ο δρόμος Λιβάδι-Σαραντάπορο προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ, ο οποίος δημοπρατήθηκε πρόσφατα, τα παράλληλα έργα αναδασμού στη Βαλανίδα, το πλανητάριο στον Όλυμπο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αθλητικές διοργανώσεις που διοργανώθηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερείας, προβάλλοντας τον Όλυμπο, την ιστορία του και το απαράμιλλο φυσικό τοπίο της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ