Ο ΟΗΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ «ΡΟΜΠΟΤ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ»

009 Αν και στην πραγματικότητα ο  “RoboCop” και ο  “Terminator” δεν υπάρχουν ακόμη, διπλωμάτες συμμετέχουν σε συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και συζητούν την υιοθέτηση νέων διεθνών νομοθετικών μέτρων που θα μπορούσαν να διέπουν τη χρήση των “ρομπότ δολοφόνων» αν η τεχνολογία γίνει  πραγματικότητα μια μέρα.

Κατά την πρώτη συνάντηση –σήμερα- αφιερωμένη στο θέμα, οι εκπρόσωποι προσπαθούσαν να καθορίσουν τα όρια και τις ευθύνες των λεγόμενων θανατηφόρων αυτόνομων οπλικών συστημάτων.

Ο τόνος της συνάντησης των τεσσάρων ημερών δόθηκε από τον Michael Moeller, ενεργών επικεφαλής της ευρωπαϊκής έδρας του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο οποίος προέτρεψε τους συνέδρους να λάβουν «τολμηρά μέτρα» με την υιοθέτηση προληπτικών νέων νόμων ώστε να εξασφαλιστεί ότι η τελική απόφαση για το αν θα τερματιστεί μια ζωή θα είναι πάντα απόφαση του ανθρώπου.

“Πολύ συχνά το διεθνές δίκαιο αντιδρά μόνο όταν οι αγριότητες έχουν ήδη διαπραχθεί”, δήλωσε ο Moeller, Δανός διπλωμάτης, σύμφωνα με το AssociatedPress. “Έχετε την ευκαιρία να λάβετε προληπτικά μέτρα και να εξασφαλίσετε ότι η τελική απόφαση για τον τερματισμό της ζωής παραμένει σταθερά υπό ανθρώπινο έλεγχο.”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ