ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕ Ο Ν. ΠΟΥΤΣΙΑΚΑΣ

ΠΟΥΤΣΙΑΚ (Αντιγραφή)Την περιοχή του Δήμου Αγιάς επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νίκος Πουτσιάκας, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους και τη Δημοτική Αρχή. Τον κ. Πουτσιάκα συνόδευε και η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος της περιοχής Αύρα Πανουσοπούλου, που έχει δημιουργήσει, στην Αγιά, τη γνωστή βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων διατροφής υψηλής ποιότητας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι δυνατότητες της περιοχής και ιδιαιτέρως τα μεγάλα πολεοδομικά προβλήματα στα παράλια, για τα οποία η περιφέρεια πρέπει να συνεισφέρει, συνεργαζόμενη με την κεντρική διοίκηση και το Δήμο ώστε από κοινού να αντιμετωπιστούν.

Για το θέμα της τοπικής παραγωγής, κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να στραφούν σε περιβαλλοντική βιώσιμη γεωργία, που θα παράγει ποιοτικά προϊόντα, μειώνοντας στο ελάχιστο τη χρήση φυτοφαρμάκων, ώστε τα προϊόντα να διατίθενται χωρίς δυσκολίες στην εγχώρια και ευρωπαϊκή αγορά και να αποκτήσουν πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Η «Οικολογική Θεσσαλία» προωθεί και ενισχύει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τη δημιουργία ενός αγροδιατροφικού Θεσσαλικού τομέα, με περιβαλλοντική και κοινωνική υπευθυνότητα, ο οποίος θα παράγει πλούτο προς όφελος των κατοίκων της περιοχής αλλά και των Θεσσαλών πολιτών εν γένει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ