ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

sapk1 (Αντιγραφή)Αναμφισβήτητα ο Πάνος Σάπκας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη του Απ. Καλογιάννη, είναι από εκείνα τα άτομα στη Λάρισα που ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει πολιτισμός και τί πρέπει να κάνει η αυτοδιοίκηση για την προώθησή του. Αλλωστε έδωσε δείγματα γραφής στη θητεία του στην αντιδημαρχία πολιτισμού που κατά γενική ομολογία ήταν από τις πλέον ουσιαστικές και παραγωγικές για την πόλη.

Παράλληλα όμως ακούγοντάς τον να μιλάει για πολιτισμό σήμερα σημείωσα μεταξύ άλλων και τα εξής:

Ο πολιτισμός σημαίνει παιδεία και στο δέντρο της “αγνωσίας” ευδοκιμούν ζιζάνια.

Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει ειδική μέριμνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ελεύθερη πρόσβαση, ειδικές εγκαταστάσεις αλλά και συμμετοχή. Πολιτισμός και Τ.Α. σημαίνει πως αντιμετωπίζεις την 3η ηλικία με την αναβάθμιση των ΚΑ Π Η με την συμμετοχή των πολιτών αυτών.

Πολιτισμός στην Τ.Α. σημαίνει αγώνας για περισσότερους χώρους πράσινο και όχι να ανακατασκευάζουμε πλατείες κόβοντας αιωνόβια δέντρα και vc παραδίδουμε στο τσιμέντο!

Τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει να αναδεικνύεις τα σημεία του πολιτισμού της πόλης, να τα συνδέεις και να κάνεις ελκυστική τη διαμονή των πολιτών αλλά και των επισκεπτών.

Σημαντικό επίσης θέμα είναι η παραγωγή πολιτισμού με ντόπιο δυναμικό! Να φροντίζει ο δήμος για την αποκατάσταση των παιδιών του που ασχολούνται με τις τέχνες. Δεν είναι δυνατόν τα παιδιά αυτά να γίνονται εσωτερικοί ή εξωτερικοί μετανάστες γιατί η πόλη δεν μπορεί να τους απορροφήσει!

Η γοητεία της πόλης είναι ο πολιτισμός της. Η έκπληξη, το απρόβλεπτο, η τυχαία συνάντηση μ’ ένα θεατρικό σχήμα στο δρόμο, οι μουσικοί στις πλατείες, οι αόρατοι θίασοι της ιστορίας…

Μια πολιτική πολιτισμού ανάμεσα στ’ άλλα θα πρέπει να υπερασπίζεται και να διεκδικεί: Την ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία ενάντια στην εξατομίκευση, την εσωστρέφεια και τη μοναξιά. Την ποιότητα ζωής ενάντια στον άκρατο οικονομισμό, την εμπορευματοποίηση και τον καταναλωτισμό.

Πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς με αυτά που υποστηρίζει ο κ. Σάπκας;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ