Γ. ΜΠΑΡΤΖΩΚΗΣ: ΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α. ΝΑ ΜΕ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤην ψήφο των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής ζήτησε από την κεντρική πλατεία της Λάρισας ο υποψήφιος δήμαρχος Γ. Μπαρτζώκης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ο κ. Μπαρτζώκης.

«Θέλω να πω κάτι για τους ψηφοφόρους της χρυσής αυγής. Είναι οι πιο πληττόμενοι και χειμαζόμενοι από την ανεπανάληπτη οικονομική κρίση, άτομα νοικοκυραίων  που έχασαν τις δουλείες τους που είδαν τον λαθρομετανάστη να τους αρπάζει το βίο τους, που θέλουν να τιμωρήσουν το παλιό σύστημα.  Τους καλώ να με τιμήσουν με την ψήφο τους. Τους κατανοώ  και τους σκέφτομαι, δείξτε την αγανάκτηση σας στη δημοτική κάλπη, τώρα είναι η ευκαιρία, ψηφίστε την ανεξάρτητη παράταξή μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο κ. Μπαρτζώκης παρουσίασε τις 16 βασικές θέσεις της παράταξής του, οι οποίες και είναι οι εξής:

1)για τη ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

θα πραγματοποιήσουμε την πεζοδρόμηση του στενού ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της οδού Κύπρου από διασταύρωση Μ. Αλεξάνδρου έως Παναγούλη, της οδού Βενιζέλου από Ολύμπου έως και περιοχή Τσούγγαρη έως το ύψος της γέφυρας Πηνειού και της οδού Φιλελλήνων-

2) την καθιέρωση δημοτικής μεταφοράς με λειτουργία μη υπαρχουσών γραμμών που θα ξεκινούν από τον πρώην Δήμο Κοιλάδος -μέσω της οδού Καρδίτσης, την κεντρική πλατεία , το Αλκαζάρ, την οδό Ιωαννίνων, την Τερψιθέα με 1 Ευρω αντίτιμο Εισιτηρίου.

3)δημιουργία ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ από τις συνοικίες στο κέντρο (πεζό-ποδηλατοδρόμων) που θα διασχίζουν όλη την πόλη με σταθμούς και δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου

4) Για την ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ –ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ

Θ αυξήσουμε τον ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΔΟΜΗΣΗΣ κατά 0,4 με τη μορφή συντελεστή όγκου σ όλα τα οικόπεδα των συνοικιών της πόλης

5) Θα επιβάλλουμε αλλαγή ονόματος του δήμου μας σε «Δήμο Λάρισας» λόγω της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και των ουσιαστικών συνενώσεων των εκτάσεων των περιαστικών κέντρων στη Λάρισα.

6) Για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Θα βοηθήσουμε την λειτουργία όλων των ιστορικών μνημείων της πόλης μας και ένταξη τους στη ζωή μας με προσβασιμότητα για πολλές κατηγορίες επισκεπτών ( παιδιά, μαθητές, άτομα με κινητικά προβλήματα).

Α΄ αρχαίο θέατρο , ΄Β αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο , Μπεζεστένι , Βυζαντινός Ναός αγίου Αχίλλειου ,Οθωμανικά Λουτρά Βενιζέλου, πεζογέφυρα Πηνειού, Μύλος του Παπά

7)Θα καθιερώσουμε το βραβείο «ΒΑΣΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ».

8) Για το ΠΡΑΣΙΝΟ- ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

θα δημιουργήσουμε μεγάλο πράσινο πάρκο που θα περιλαμβάνει το Άλσος Αλκαζάρ, την κοίτη Πηνειού ποταμού(ΕΣΠΑ) από τη ΔΕΥΑΛ έως τη γέφυρα Αχελωείδων Νυμφών, την γέφυρα Ναϊάδων, την περιοχή παλαιών σφαγείων, έναν πράσινο πεζόδρομο και τις εκτάσεις της 1ης στρατιάς που παραχωρούνται στον δήμο από τον στρατό που τις είχε καταλάβει πριν 60 χρόνια.

9) Για την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

θα Καταργήσουμε το πάγιο στην ΔΕΥΑΛ της πιο κερδοφόρας επιχείρησης στη Λάρισα για τους Δημότες Λαρισαίους πολίτες.

10) θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη κατά ποσοστό 20 %

11)θα εφαρμόσουμε νέο πρόγραμμα συνεργασίας του Δήμου Λαρισαίων με ιδιωτικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη υπαλλήλων μόνο από Λαρισαίους δημότες, σε καινούργιες μικτές δημοτικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες που θα δημιουργήσουμε δήμου – με στόχο την αύξηση του προσωπικού μας κατά 50%.

12) θα δημιουργήσουμε μελέτες για το μεγάλο έργο και της τεχνικής υπηρεσίας της εναλειτουργίας πολιτικού Αεροδρομίου στην πόλη μας με προορισμούς τα ελληνικά νησιά και επιλεγμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς που υπάρχει έντονο ομοιογενές ελληνικό στοιχείο ( Μόσχα, Λονδίνο, Μόναχο, Παρίσι, Ρώμη)

13) Για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

θα θεσμοθετήσουμε τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ σύμβουλο του ΔΗΜΟΤΗ που θα τον βοηθάει σε κάθε πληροφορία για το νομικό και οικονομικό καθεστώς που διέπει τις Τράπεζες , τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους καταναλωτές της πόλης μας.

14)θα αλλάξουμε το καθεστώς των έξι καντονιών της Λάρισας, π ου δεν ήταν αρμόζον στην ενότητα της και θα ενοποιήσουμε όλη την γεωγραφική ενότητα του Δήμου μας σε αστική ημιαστική ενιαία περιοχή

15) θα δημιουργήσουμε 4 ΕΠΟΧΙΑΚΑ εκθεσιακούς περιόδους με ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ψυχαγωγικούς και εμπορικούς χώρους

για ΜΙΚΡΟΥΣ και ΜΕΓΑΛΟΥΣ ως εξής:

1. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

διάρκεια 8 ημερών

2. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ

διάρκεια 32 ημερών

3.ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

διάρκεια 12 ημερών

4.ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

διάρκεια 24 ημερών

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ θα ανήκει στο ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ και θα υπάρχουν ειδικά εκπτωτικά προνόμια για τους ΟΛΟΥΣ τους Λαρισαίους δημότες ( ΕΜΠΟΡΟΥΣ και ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ)

ΠΡΟΣΟΧΗ συμπολίτες

16). Θα ιδρυθεί η πρώτη ανώτερη δημοτική σχολή για την εκπαίδευση και στήριξη των Λαρισαίων επιχειρηματιών και την τραπεζική διοίκηση, με μαθήματα που θα περιλαμβάνουν την σύγχρονη και αποτελεσματική διδασκαλία της επιχειρηματικότητας και τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος στην πόλη μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ