ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΚΛΑ;

Γράφει η Αγγέλα Βαγενά
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Συμπαράταξης Λαρισαίων

_ΑΓΓΕΛΑ-5 (Αντιγραφή)Οι πολίτες αυτή τη στιγμή έχουν σημαντικά προβλήματα και ο ρόλος μας  περιορίζεται στη δράση της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» καθώς η τοπική κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι προτάσεις μας δεν είναι σχήμα λόγου χωρίς περιεχόμενο αλλά οδηγός για την καθημερινή μας δράση. Οι συμπολίτες μας και οι φορείς της πόλης μας συσπειρώνονται γύρω μας και αποδεικνύουν έμπρακτα την στήριξη τους σε μας.

Στην πρόσφατη περιοδεία μας με τον Απόστολο Καλογιάννη  σε εργασιακούς χώρους μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε για άλλη μια φορά προβλήματα και ζητήματα που αφορούν το σύνολο ων συμπολιτών μας.

«Στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ελαστικών μορφών εργασίας, τέτοια που θα μπορούσαμε να κάνουμε σύγκριση με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας όπου στη θέση του ενός που κοβόταν, ξεπηδούσε άλλο καθώς είναι γνωστό ότι η εργοδοτική αυθαιρεσία καθορίζει το καθεστώς των εργασιακών σχέσεων και όχι η ισχύουσα νομοθεσία.

Οι πολιτικές επιλογές διάλυσης  του ούτως ή άλλως χωλού κοινωνικού κράτους, κλιμακώθηκαν, ενσαρκωμένες στην κατ εξακολούθηση υποχρηματοδότηση.

Η υποχρηματοδότηση, τα χρέη, η πρωτοφανής έλλειψη προσωπικού, η κακή συντήρηση των μηχανημάτων, αλλά και η παλαιότητα τους αφήνουν τεράστια κενά για να μπορούμε στη σημερινή εποχή να μιλάμε για ένα ανεκτό επίπεδο υγείας.

Στον αντίποδα ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός παρασίτων, συγκεντρώνει στα χέρια του όλο και μεγαλύτερο πλούτο, μέσα από τη λεηλασία του εισοδήματος των εργαζομένων, τη ληστρική πολιτική των τραπεζών, τους φόρους, τις χαριστικές ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων, τα σκάνδαλα και κάθε λογής «νόμιμη» και παράνομη δραστηριότητα που τους μεγεθύνει τον πλούτο.

Είναι υπόθεση όλων μας να καταλάβουμε ότι στις σημερινές συνθήκες κρίσης το βάρος πέφτει σε μας, τους εργαζόμενους και την κοινωνία και χρειάζονται όλες οι δυνάμεις στη βάση μιας δράσης στηριγμένης σε ένα πρόγραμμα συνεργασίας   και διεκδίκησης για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση αυτή. Mε συντονισμό, δραση,  προγραμμα και θεσεις αναλαμβανουμε την ευθυνη και ανοιγουμε περιθωρια συνεργασίας προς όφελος των πολιτών αλλα και των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ