ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ: ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ

μπετσιοςΤους λόγους για τους οποίους είναι υποψήφιος με το συνδυασμό “Νέα Λάρισα” του Ντ. Διαμάντου εξηγεί με τη σημερινή του συνέντευξη ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ Νίκος Μπέτσιος, ο οποίος κατεβαίνει για πρώτη φορά στις εκλογές, θεωρώντας ότι ήλθε η ώρα για μια νέα Λάρισα:

Γιατί είσθε υποψήφιος με τον Ντίνο Διαμάντο και τη ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ;

Αποφάσισα -για πρώτη μου φορά- να ”συστρατευθώ” με τον Ντίνο Διαμάντο και τον συνδυασμό ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ, με την υποψηφιότητά μου , για τους παρακάτω απλούς , αλλά και ουσιαστικούς λόγους. Γιατί , νομίζω ότι ήλθε η ώρα όλοι εμείς <<που καθόμαστε στον καναπέ>> και κάνουμε κριτική και  <<καθιστική>> διαμαρτυρία, για τα κακώς κείμενα και την άθλια κατάσταση στην οποία έφθασε ο τόπος μας , εξ αιτίας των κακουργηματικών  λαθών και της ανεπάρκειας των κυβερνώντων μας,  να << σηκωθούμε από τον καναπέ >> , όπως  είχε πεί και ο σοφός της αρχαιότητας Πλάτων και να συμμετάσχουμε στα κοινά << αν δεν θέλουμε να μας διοικούν οι φαύλοι και οι κατώτεροί μας >>, –κατά τον Πλάτωνα–.

Γιατί ο Ντίνος Διαμάντος εκφράζει το νέο, είναι άφθαρτο πρόσωπο, έχει αγάπη για την πόλη, διαθέτει ικανότητες << για χρηστή διοίκηση>>, έχει την << καλή μαρτυρία>> ,διαθέτει  τεράστια θέληση προσφοράς και ήταν τιμή για το πρόσωπό μου, το κάλεσμά του να συμπορευθώ μαζί του. Γιατί συμμετέχω σε ένα ανεξάρτητο συνδυασμό, [πέρα και πάνω από κομματικές εξαρτήσεις], με νέα πρόσωπα – σε συντριπτικό ποσοστό συμμετοχής- , ακηδεμόνευτα, τα οποία  έχουν ως μοναδικό κριτήριο, την διάθεση προσφοράς στην πόλη και στους ανθρώπους της και τα οποία είναι αντίθετα και απαλλαγμένα από φθαρτές σχέσεις και άνισες συμπεριφορές του <<βολέματος και του παραγοντισμού >>, μέσα από ” εκμετάλλευση”  <<οφιτσίων>> της δοτής, η αιρετής εξουσίας τους.  Γιατί πιστεύω ότι έφθασε η ώρα << να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας >>,  για την ανανέωση προσώπων, ιδεών και αντιλήψεων , για να καταργήσουμε στην πράξη το κατεστημένο των πάσης φύσης επαγγελματιών της εξουσίας , οι οποίοι καθόριζαν και εξακολουθούν ακόμη << πνέοντες τα λοίσθια, να καθορίζουν τη μοίρα>> μας , είτε από τον ίδιο <<θώκο>> εξουσίας, είτε από εναλλασσόμενο κομματικό << οφίτσιο σε οφίτσιο >>, για χρόνια και χρόνια.

Γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή στο Δήμο Λάρισας ;

Η αλλαγή και ανανέωση παρατάξεων-συνδυασμών και προσώπων , θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατική κοινωνία , ως << δείγμα υγείας>> . Ειδικότερα για τον Δήμο Λαρισαίων , η πολύχρονη άσκηση εξουσίας με τα πρότυπα περασμένων δεκαετιών, έχει κουράσει , με τη φθορά και τις αντιλήψεις της και πρέπει <<εδώ και τώρα>> να κλείσει τον πολυετή κύκλο της. Η πόλη μας διαθέτει άξια και ικανά νέα πρόσωπα ,με τα οποία ενώσαμε τη προσπάθειά μας στη ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ και τα οποία έχουν την θέληση και την δυνατότητα να <<τραβήξουν μπροστά>> , με νέα , σύγχρονα δεδομένα, τα οποία αντιπαλεύουν τις  παλαιοκομματικές συμπεριφορές απολυταρχικού τύπου, όπως επίσης στέκονται απέναντι και σε  πρόσωπα της <<ελέω>> κομματικής εξουσίας  πού  ομοίως διεκδικούν τον Δήμο και προφανώς σπαταλούν πακτωλό χρημάτων για την προβολή τους , ενώ η κοινωνία μας στενάζει κάτω από την ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική  κρίση που βιώνουμε όλοι μας, εκτός ίσως για τους όσους -όσες  << λεφτά υπάρχουν >>…

Τι καινούργιο θα φέρει ο Ντίνος Διαμάντος , ως νέος Δήμαρχος;

Ο Ντίνος Διαμάντος, [όπως προείπα], είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο, με επαγγελματική εμπειρία, ο οποίος γνωρίζει άριστα τα προβλήματα της πόλης και των κατοίκων της , έχει ρεαλιστικές ιδέες, σύγχρονες αντιλήψεις και θετικούς στόχους , προσόντα τα οποία θα προσδώσουν μία νεα αναπτυξιακή τροχιά στο σύνολο της πόλης και των ενταγμένων πρώην κοινοτήτων . Είναι ο προσιτός και φιλικός  άνθρωπος της καθημερινότητας και είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες μας θα <<ακουμπήσουν >> σε αυτό το νέο πρόσωπο , για την ελπίδα και μία νέα προοπτική για την πόλη. Είναι αυτός που συγκρούσθηκε με τους μηχανισμούς του κατεστημένου και μέσα από την <<ρήξη>> αυτή , τόσο ο ίδιος , όσο και έμείς που συναποφασίσαμε να αντισταθούμε στις δυνάμεις των επαγγελματιών της εξουσίας , έχει την τεράστια θέληση και δύναμη να αλλάξει τα δεδομένα της πόλης, με την ορμή και την ενέργεια που διακρίνει ένα νέο άνθρωπο και ένα καινούργιο αυτοδιοικητικό πρόσωπο.

Εσείς σε ποιούς τομείς μπορείτε να προσφέρετε;

Η θέληση για προσφορά δεν οριοθετείται, γιατί αποτελεί καθήκον, είναι λειτούργημα και προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο, όπως πιστεύω σαν άτομο και όπως έμαθα να συμπεριφέρομαι και να λειτουργώ στα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας. Εάν οι πολίτες της Λάρισας , με τιμήσουν με τη ψήφο τους και μου δώσουν την δυνατότητα να προσφέρω τις ιδέες και τις γνώσεις μου και να εργασθώ για το καλό της πόλης και εάν και εφόσον ο Ντίνος Διαμάντος , ως νέος Δήμαρχος, με καλέσει να συμμετάσχω στην υλοποίηση των στόχων και του προγράμματος μας για τη ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ , θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με όλες μου τις δυνάμεις , σαν ένας εργάτης της πόλης, μέσα από οποιαδήποτε ανάθεση καθηκόντων και υπηρεσιών προς τους συνδημότες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ