ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

map (Αντιγραφή)Συμμετοχή και συνεργασία όλων των πολιτών στο νέο Δήμο Λαρισαίων είναι το όραμα του Ντίνου Διαμάντου και της Νέας Λάρισας, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας να συμπληρώνει τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας των δημοτών με τη δημοτική αρχή. Στην ιστοσελίδα της Νέας Λάρισας, www.nealarisa.gr , οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και να υποδεικνύουν το πρόβλημα

που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά και τη συνοικία τους, μέσα από την διαδραστική εφαρμογή του ηλεκτρονικού χάρτη της Λάρισας. «Μην κάνετε like, υποδείξτε μας το πρόβλημα. Οι πράξεις μας μιλούν για τη Νέα Λάρισα, όχι τα λόγια», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος.

Πρόκειται για μία εφαρμογή που αναπτύχθηκε εθελοντικά από υποψηφίους και υποστηρικτές της Νέας Λάρισας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους πολίτες, για να επισημάνουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στη γειτονιά, τη συνοικία τους, στο οικόπεδό τους, στο χωράφι τους, σε πάρκα, σε πλατείες, σε εγκαταστάσεις που επισκέπτονται. Παράλληλα, μπορούν να ενημερωθούν και για τις λύσεις που προτείνει η Νέα Λάρισα και τη δημιουργία των δομών που οραματίζεται ο υποψήφιος δήμαρχος, Ντίνος Διαμάντος. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, 16 Μαϊου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο) θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του Ντίνου Διαμάντου, όπου και θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι δράσεις, οι δομές και οι πρωτοβουλίες της Νέας Λάρισας, για το νέο Δήμο Λαρισαίων, με κεντρικό σύνθημα «Αλλάζουμε την πόλη μας, αλλάζουμε τη ζωή μας».

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Λαρισαίοι πολίτες –όπως οι ίδιοι το υποδεικνύουν- είναι η ανασφάλεια, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ανασφάλεια για το μέλλον, για την εργασία τους, για την οικογένειά τους, για την αποκατάσταση των παιδιών τους. Στην κυριολεξία, ωστόσο, η ανασφάλεια αφορά στο ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες μένουν χωρίς εργασία, αλλά και χωρίς ασφαλιστική κάλυψη –κατά συνέπεια και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για τους ίδιους αλλά και για τα μέλη των οικογενειών τους.

Η απάντηση της Νέας Λάρισας για το Νέο Δήμο Λαρισαίων είναι η δημιουργία Ολοκληρωμένου Δικτύου Υποδομών Κοινωνικής Αναφοράς και Αλληλεγγύης –Αστικά Κέντρα, Πολυϊατρεία, δημοτικά ΚΕΠ Υγείας- ώστε να παρέχεται άμεση ανακούφιση πρωτίστως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες ταλαιπωρούνται από την αναλγησία της κεντρικής εξουσίας και την παραίτηση των τοπικών διοικήσεων. Η αρχή θα γίνει από την περιοχή της Νέας Σμύρνης, όπου οι ανάγκες των δημοτών για παροχή υπηρεσιών υγείας είναι μεγαλύτερη, ενώ θα ακολουθήσουν οι πιο αποκεντρωμένοι οικισμοί της Μάνδρας και των υπόλοιπων χωριών της ευρύτερης περιοχής της Κοιλάδας. «Τα προβλήματα μας τα επισημαίνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Τους ακούμε. Προτείνουμε λύσεις», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος.

Κρίσιμο είναι το ζήτημα της παροχής εξελιγμένων υπηρεσιών προς το ντόπιους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Λάρισας. Δημιουργούμε τρία δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων, σε συνδυασμό με τη λειτουργία και Παρατηρητηρίου Τιμών προϊόντων και μηχανημάτων –ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα για μεταποιητική δραστηριότητα των πρώτων αγροτικών υλών (πχ, συσκευασία), ώστε να μπορούν τα προϊόντα της λαρισινής γης να αποκτήσουν παρουσία, με όνομα, στην αγορά.

ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Στη Νέα Σμύρνη: Πέρα από την ανάπτυξη δομών υγείας, προωθούμε παρεμβάσεις για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών, όλες τις ώρες. Παράλληλα, προχωρούμε σε ένα ευρύτερο πλάνο ανάπλασης της συνοικίας και απομακρύνουμε κάθε παράνομη κεραία από την περιοχή.

Στην Ανθούπολη: Δημιουργούμε συνθήκες ασφαλούς διέλευσης στη διάβαση των πεζών, ενώ με συγκεκριμένες παρεμβάσεις προωθούμε την πιο εύρυθμη οδική επικοινωνία της περιοχής με τις γειτονικές συνοικίες. Η Ανθούπολη μπορεί να υποστηρίξει και τη δημιουργία ενός μικρού αθλητικού πάρκου, για άθληση, ψυχαγωγία και αναψυχή.

Στη Γιάννουλη-Φαλάνη: Δημιουργούμε νέες αθλητικές υποδομές, διεκδικούμε την ανάπλαση και αναμόρφωση της νέας περιφερειακής οδού, καθώς και της κεντρικής αρτηρίας της Γιάννουλης, ενώ στη Φαλάνη, οι δύο ομάδες, Σμόλικας και Φαλανιακός, αποκτούν διακριτές υποδομές για τις ανάγκες των συλλόγων τους.

Στη Νεάπολη: Φέρνουμε ξανά ζωή στην πλατεία, δημιουργούμε εστίες αναψυχής για όλους τους κατοίκους της συνοικίας, αλλά και των γειτονικών περιοχών.

Στη Μάνδρα: Στην ευρύτερη αγροτική περιοχή της Κοιλάδας, το ζητούμενο είναι το φθηνότερο νερό για την άρδευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων. Με τις παρεμβάσεις που προτείνουμε, είναι εφικτή μια τιμή της τάξης των 40 ευρώ ανά στρέμμα και ανά καλλιεργητική περίοδο (με τη δημιουργία ταμιευτήρα, αλλά και την αναδιαμόρφωση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ). Παράλληλα, στη Μάνδρα θα δημιουργηθεί και δημοτικό φυτώριο.

ΔΙΑΔΡΑΣΗ

Από την απλούστατη διαδραστική εφαρμογή στην ιστοσελίδα της Νέας Λάρισας, η χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας στο νέο Δήμο Λαρισαίων ανοίγει νέους δρόμους επικοινωνίας των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τη συμμετοχή των πολιτών στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 –οι Λαρισαίοι μπορούν να επικοινωνούν με τον νέο Δήμο και να καταθέτουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, ως την ίδρυση «Δομής Διεθνών σχέσεων και Διασύνδεσης με Ευρωπαϊκά προγράμματα» και τη δημιουργία της διαδραστικής πλατφόρμας συνεχούς παρακολούθησης της οικονομικής διαχείρισης του Δήμου, ακόμη και από τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και τη δημιουργία του

Τεχνολογικού Διαδραστικού Πάρκου Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της νεανικής επιχειρηματικότητας, η χρήση των νέων τεχνολογιών επαναφέρει τους δημότες στην πρώτη γραμμή. «Μην κάνετε like, υποδείξτε μας το πρόβλημα. Έχουμε τις λύσεις», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, Ντίνος Διαμάντος.

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ