ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Καταγγελία του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

εκπΤο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας και η Επιτροπή Αγώνα Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα καταγγέλλουν την άνανδρη επίθεση της αστυνομίας σε απολυμένες γυναίκες εκπαιδευτικούς μπροστά στα μάτια μαθητών και γονιών κατά την επίσκεψη του Ε.Βενιζέλου στη Λάρισα. Καταγγέλλουμε το φασιστικό πρόσωπο της συγκυβέρνησης που δεν διστάζει δέκα μέρες πριν τις εκλογές να ζητά την ψήφο μας και συγχρόνως να μας επιτίθεται με ΜΑΤ και βία.

Το Σύνταγμα έχει καταργηθεί, οι νόμοι δεν ισχύουν. Σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας, ο λαός φιμώνεται και το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης καταστέλλεται με την πρώτη ευκαιρία.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι ο λαός θα αποφασίσει αν θα στηρίξει το νέο κόμμα του, διαφορετικά ο ίδιος θα μείνει στην “άκρη”, δήλωση που αντιφάσκει σκανδαλωδώς με την βίαιη καταστολή που εφαρμόζεται απέναντι στην κατά πρόσωπο άσκηση κριτικής και στη διαμαρτυρία των απολυμένων εκπαιδευτικών.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το αίτημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα να συνομιλήσουν μαζί του παρουσία δημοσιογράφων. Αρνήθηκε να πάρει θέση δημόσια για τον διαρκή εμπαιγμό που υφίστανται και τις επικείμενες απολύσεις. Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τίποτα να κρύψουν από τους πολίτες. Ο κ. Βενιζέλος όμως, μετά το γνωστό «στικάκι» με την περιβόητη λίστα που έκρυβε επί μήνες στο συρτάρι του, προφανώς συνήθισε να λειτουργεί «κεκλεισμένων των θυρών» και να δίνει συνεντεύξεις πίσω από ασπίδες κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τον δημόσιο διάλογο.

Όπως η φτώχεια με την ανεργία δεν μπορούν να εξωραϊστούν με την ευφημιστική μετονομασία τους σε εξορθολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα, έτσι και το ΠΑΣΟΚ ακόμη και ΕΛΙΑ να βαφτιστεί, δεν μπορεί να είναι η ελπίδα και το μέλλον της χώρας. Ο κ. Βενιζέλος απλώς επιβεβαιώνει τον λαό που λέει: “Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την κάπα του αλλιώς”.

Ο πολύπαθος αυτός λαός γνωρίζει τους δημαγωγούς, τους ψεύτες, τους κλέφτες και αυτούς που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Αυτός ο λαός θα απαντήσει ηχηρά σε όσους χρειάζονται “προστασία” πλέον για να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ