ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

ÓõíÜíôçóç ôçò Õðïõñãïý Ïéêïíïìßáò, Áíôáãùíéóôéêüôçôáò , Ëïýêáò ÊáôóÝëç, ìå ôïõò ãåíéêïýò ãñáììáôåßáò ôùí ðåñéöåñåéþí, (EUROKINISSI-×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ)Υπογράφηκαν από τη Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη, οι αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για τα έργα:

1. Μελέτη κατασκευής Φράγματος Αναστόμωσης Πηγών Βρυσιών Π.Ε. Λάρισας.

Το έργο αφορά στην κατασκευή φράγματος για την αναστόμωση των πηγών Βρυσιών και δημιουργία ταμιευτήρα για τη συγκράτηση του νερού, προκειμένου να γίνεται τεχνητός εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. Σκοπός της κατασκευής του φράγματος αναστόμωσης των πηγών είναι η συγκέντρωση και συγκράτηση του νερού στην περιοχή Βόρεια του οικισμού Βρυσιά όπου αναβλύζουν οι πηγές, ώστε να αυξηθούν τα ενεργά αποθέματα των πηγών, να παρατείνεται όσο το δυνατόν περισσότερο χρονικό διάστημα που η παροχή τους είναι σημαντική και να αποφεύγονται φαινόμενα μηδενικής παροχής τους.

2.Οδικό τμήμα «ΠΑΘΕ – ΠΥΡΓΕΤΟΣ – ΚΡΑΝΙΑ» της Π.Ε. Λάρισας.

Ο συγκεκριμένος άξονας αποτελεί βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της υπάρχουσας επαρχιακής οδού που παρακάμπτει τους οικισμούς του Πυργετού και της Κρανιάς, έχοντας συνολικό μήκος 11.382 μέτρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ