Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

nas2 (Αντιγραφή)«Η εποχή της αδιαφάνειας και της «κλειστής» ομάδας που διοικεί εδώ και 20 χρόνια αρχικά τον δήμο Νίκαιας και στη συνέχεια τον δήμο Κιλελέρ τελειώνει οριστικά  με την ψήφο των δημοτών στις 18 Μαΐου. Την προσεχή Κυριακή ξημερώνει η ημέρα της ιστορικής αλλαγής στον δήμο Κιλελέρ, της αλλαγής μετά από 20 ολόκληρα χρόνια», επισήμανε καταχειροκροτούμενος ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στη Γλαύκη.

«Ως ενωτικός συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» δεσμευόμαστε για απόλυτη διαφάνεια. Δέσμευσή μας είναι ο Δήμος –καθρέπτης. Όλα στο φώς. Οι δημότες δικαιούνται και εμείς δεσμευόμαστε να γνωρίζουν τα πάντα», διαβεβαίωσε ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος κάνοντας διάλογο με τους συγκεντρωμένους τόνισε:

«Η πολύ μεγάλη συγκέντρωση απόψε εδώ στη Γλαύκη είναι προάγγελος της πολύ μεγάλης νίκης για τον ενωτικό – ανεξάρτητο συνδυασμό μας «Νέο Κιλελέρ». Από κάθε δημοτικό διαμέρισμα το μήνυμα είναι το ίδιο: «Φτάνει». «Όχι στον αιώνιο δήμαρχο». Αλλαγή τώρα». Εμείς δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη την αλλαγή. Την αλλαγή που είναι αναγκαία στα πρόσωπα που παραμένουν στις ίδιες θέσεις για 20 ολόκληρα χρόνια και πλέον ό,τι είχαν να δώσουν, το έδωσαν. Κούρασαν και κουράστηκαν. Έδωσαν υποσχέσεις και δεν τις τήρησαν. Την αλλαγή που είναι, όμως, αναγκαία και στις παλαιοκομματικές πρακτικές, τις παρωχημένες αντιλήψεις, την ενός ανδρός αρχή».

nas1 (Αντιγραφή)Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος χαρακτήρισε ως «αδιάψευστη απόδειξη του παλαιοκομματικού τρόπου λειτουργίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής το γεγονός ότι μόλις τρία 24ωρα πριν τις εκλογές δημοσιεύει την προκήρυξη για την πρόσληψη 18 εργαζομένων με συμβάσεις 8 μηνών. Πρόκειται για κίνηση χωρίς ιστορικό προηγούμενο, κίνηση που φανερώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται αλλά και το πόσο πολύ επιθυμούν να παραμείνουν στην εξουσία. Και το ερώτημα που κάθε καλοπροαίρετος πολίτης θέτει είναι: γιατί τέτοιο πάθος, γιατί τόση βουλιμία για την εξουσία; Δεν τους έφθασαν 20 ολόκληρα χρόνια;»

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή ότι «επιχειρεί να καταστήσει ομήρους τους δημότες που έχουν ανάγκη για δουλειά. Δεν σέβονται ούτε το ιερό δικαίωμα του ανθρώπου στην εργασία. Υποτάσσουν τα πάντα στα συμφέροντά τους. Μοναδικός στόχος τους είναι η διατήρηση της εξουσίας. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Είναι πλέον φανερό ακόμη και στους πιο φανατικούς υποστηρικτές τους, πολλοί εκ των οποίων εκφράζουν ανοιχτά πια την δυσφορία τους για αυτά που συμβαίνουν».

Ο επικεφαλής του ενωτικού – ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» παρέθεσε τα εξής στοιχεία για τις 18 επικείμενες προσλήψεις: «Το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε ομόφωνη απόφαση στις 30 Ιανουαρίου 2014, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση τις ενέκρινε στις 13 Φεβρουαρίου και την τελική έγκριση έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών στις 17 Απριλίου. Προκύπτει, λοιπόν, εύλογα το ερώτημα: γιατί η προκήρυξη δημοσιεύεται 14 Μαΐου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές; Υπάρχει άλλος δήμος στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αλλά και γενικότερα στη χώρα που να έχει δημοσιεύσει ανάλογη προκήρυξη λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες;»

Ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος ξεκαθάρισε με την ευκαιρία πως ο συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» «συμφωνεί με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τις προσλήψεις και την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου. Διαφωνούμε, όμως, απόλυτα με την απροκάλυπτη απόπειρα της απερχόμενης δημοτικής αρχής να χρησιμοποιήσει ως ομήρους τους ενδιαφερόμενους για να εκβιάσει την ψήφο τους. Αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε τον απερχόμενο δήμαρχο να απαντήσει δημόσια «αν το νόμιμο είναι και ηθικό. Το ερώτημά μας αφορά τόσο την διαδικασία των προσλήψεων όσο και τις δεκάδες απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τις οποίες ο κ. Κομήτσας σιωπά επί ημέρες τώρα αν και η τοπική κοινωνία αξιώνει να πληροφορηθεί υπεύθυνα. Εμείς ξεκαθαρίζουμε πως ο δήμος Κιλελέρ δεν μπορεί να είναι τσιφλίκι κανενός και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αναζητούμε την αλήθεια μαζί με τους δημότες».

Στην ομιλία του ο κ. Θ. Νασιακόπουλος παρουσίασε τις θέσεις του ενωτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» και έδωσε έμφαση στα ζητήματα της Γλαύκης, ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ως νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να αξιοποιήσουμε τις μελέτες που εκπόνησαν παλιές κοινοτικές αρχές για αρδευτικά έργα και τις οποίες η απερχόμενη δημοτική αρχή κρατά στα συρτάρια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ