ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 5 ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ 13 ΔΗΜΟΙ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

629 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκαν πέντε πόλεις και 13 δήμοι της Σερβίας, ως αποτέλεσμα των σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών που πλήττουν τη χώρα.

Ο τομέας έκτακτων καταστάσεων έχει επιστρατεύσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις προστασίας και διάσωσης στις πληγείσες περιοχές.

Επί ποδός βρίσκονται 498 πυροσβέστες και διασώστες, 180 μέλη των ενόπλων δυνάμεων, 100 αστυνομικοί με 100 οχήματα και 23 βάρκες.

Προβλήματα από πλημμύρες προκλήθηκαν και σε δήμους και προάστια του Βελιγραδίου, όπου με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία και οι αρχές τοπικές αρχές αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι πόλεις Βάλιεβο, Σάμπατς, Λόζνιτσα, Τσάτσακ, Ζάγιετσαρ και στους δήμους Οσέτσινα, Κοτσέλιεβα, Λάικοβατς, Ουμπ, Λιγκ, Γκόρνι Μιλάνοβατς, Μάλι Ζβόρνικ, Πόζεγκα, Βλαντίμιρτσι, Κόσιεριτς, Ομπρένοβατς και οι δήμοι Λούτσανι και Μιόνιτσα.

Στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες περιοχές προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις και ήταν αδύνατη η κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ