ΣΤ. ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

laiki2 (Αντιγραφή)Ευρύ κάλεσμα σε όλα τα λαϊκά στρώματα να στηρίξουν το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Τυρνάβου, έστειλε το βράδυ της Τετάρτης από την πλατεία του Αμπελώνα ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Στέλιος Χατζηκράχτης, υποστηρίζοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής.

Αφού εξαπέλυσε βέλη κατά των κυβερνήσεων και των δανειστών για την οικτρή κατάσταση στην οποία οδήγησαν την αυτοδιοίκηση με τον Καλλικράτη και τα μνημόνια, κατηγόρησε το σύνολο των δημάρχων της χώρας ανάμεσά τους και το δήμαρχο Τυρνάβου που δεν αντέδρασαν σε αυτή τη λαίλαπα περικοπής πόρων και προσωπικού από την αυτοδιοίκηση.

laiki1 (Αντιγραφή)Αφού υποσχέθηκε ότι η δημοτική αρχή με τη νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι αγωνιστική και διεκδικητική παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού για την περιοχή του Αμπελώνα που συντάχθηκε με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων απαιτήσεων και αναγκών για έργα και υποδομές, ξεκαθαρίζοντας ότι η υλοποίησή του είναι δυνατή μόνο με την αγωνιστική συμμετοχή και συμπαράσταση του λαού.

Το νερό

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Χατζηκράχτη στο μείζονος σημασίας ζήτημα του νερού στον Αμπελώνα, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή πιστή στις επιταγές του μνημονίου και της τρόικας επέβαλε υπέρογκες αυξήσεις ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους κατοίκους και αντί να διορθώσει το λάθος της επέλεξε το δρόμο του αυταρχισμού και της σύγκρουσης με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στέλνοντας τους ακόμη και στα δικαστήρια. Ο υποψήφιος δήμαρχος δεσμεύθηκε για κατάργηση του ειδικού τέλους 80% στην κατανάλωση νερού και η εφαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής να γίνει στη βάση των αιτημάτων της επιτροπής αγώνα για φθηνό και υγιεινό νερό.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηκράχτη ο συνδυασμός προτείνει και διεκδικεί:

Αμεσα αναθεώρηση και τροποποίηση του Πολεοδομικού Σχεδίου Αμπελώνα

Αντικατάσταση όσων παλιών αγωγών ύδρευσης υπάρχουν σε Αμπελώνα και Ροδιά

Ανόρυξη γεωτρήσεων σε Δελέρια και Ροδιά για ύδρευση και άρδευση

Εργα για την αντισεισμική θωράκιση δημοτικών κτιρίων και σχολείων

Επέκταση του κοιμητηρίου Αμπελώνα

Υλοποίηση μελέτης για την κατασκευή φράγματος Δελερίων στο χείμαρρο “Μπεγδένι”

Παρεμβάσεις για την ασφαλή πρόσβαση στην Ε.Ο. Τυρνάβου – Ελασσόνας στη διασταύρωση Δελερίων

Χάραξη και βελτίωση της Ε.Ο. Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης – ΠΑΘΕ

Μελέτη για τη βελτίωση των εισόδων – εξόδων του Αμπελώνα και κατασκευή νοτιοανατολικής παράκαμψης

Παρεμβάσεις στο Αμαξοστάσιο Αμπελώνα για βελτίωση των υφιστάμενων χώρων υγιεινής

Μελέτη για τη μετεγκατάσταση των αμαξοστασίων Τυρνάβου και Αμπελώνα σε ενιαίο χώρο

Υγεία – πρόνοια – παιδεία

laiki3 (Αντιγραφή)Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χατζηκράχτης σε θέματα υγείας, πρόνοιας και παιδείας επισημαίνοντας ότι ο συνδυασμός θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικεί αναβάθμιση των υπηρεσιών του ιατρείου Αμπελώνα με πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού. Επιπλέον διεκδικεί την ένταξη των προγραμμάτων “Βοήθεια στο Σπίτι” στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να μην περιμένουν κάθε φορά να ανανεωθεί το πρόγραμμά τους.

Παράλληλα θα υπάρξει στήριξη άνεργων, μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών και ατόμων με ειδικές ανάγκες με μείωση ή απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

Για την παιδεία αφού επανέλαβε ότι θέση του συνδυασμού είναι η ενιαία δημόσια και δωρεάν παιδεία, ξεκαθάρισε ότι η νέα δημοτική αρχή θα προτείνει και θα διεκδικήσει σημαντική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ελαχιστοποίηση των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς με προοπτική κατάργησής τους, ιδιαίτερη φροντίδα για την υγιεινή, την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολείων.

Πολιτισμός

laiki4 (Αντιγραφή)Στον τομέα του πολιτισμού όπως ανέφερε ο κ. Χατζηκράχτης ο συνδυασμός προτείνει διαμορφώσεις στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Αμπελώνα (πέτρινο δημοτικό σχολείο) ώστε να γίνει χώρος πολλαπλών κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Μετεγκατάσταση της Μουσικής Σχολής Τυρνάβου Αμπελώνα σε σύγχρονους χώρους

Εγκατάσταση όλων των πολιτιστικών συλλόγων σε δημοτικά κτίρια

Δημιουργία χώρων πολιτισμού σε όλες τις τοπικές κοινότητες

Ποιοτική αναβάθμιση της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα

Αθλητισμός

Στο χώρο του αθλητισμού η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί ενιαίο δημόσιο φορέα φυσικής αγωγής και πόρους από το κράτος για την ενίσχυση των αθλητικών σωματείων και προτείνει τη δημιουργία πλήρους σύγχρονου αθλητικού κέντρου στον Αμπελώνα, βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Αμπελώνα, Βρυότοπο, Ροδιά και Δελέρια και ενίσχυση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χατζηκράχτης έκανε αναφορά και στους υποψηφίους λέγοντας ότι είναι υπερήφανος που στο συνδυασμό συμμετέχουν αγωνιστές, άνθρωποι που καθημερινά με προσωπικές θυσίες και ανιδιοτέλεια βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η Μ. Γαβαλά

Χαιρετισμό στη χθεσινή συγκέντρωση απηύθυνε και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά η οποία κάλεσε τους κατοίκους του Αμπελώνα να στηρίξουν με την ψήφο τους στην κάλπη τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο και την περιφέρεια και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις 18 και 25 Μαϊου.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ