ΈΚΤΟΡΑΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: «ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Περνάμε και νικάμε. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι με την ψήφο τους την Κυριακή εμπιστεύονται και δίνουν καθαρό προβάδισμα νίκης στην κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», την παράταξη που κερδίζει σίγουρα στον δεύτερο γύρο, άρα τη μοναδική παράταξη που μπορεί να κάνει πράξη την πραγματική αλλαγή στο Δήμο Λαρισαίων

μετά από 16 χρόνια φέρνοντας ουσιαστικές, εφαρμόσιμες λύσεις στα προβλήματα της πόλης».

Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Έκτορας Νασιώκας μιλώντας σε ογκωδέστατη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Μια συγκέντρωση την οποία χαρακτήρισε «μεγαλειώδη» και, όπως είπε, «αδιάψευστη απόδειξη της δυναμικής νίκης που έχει αναπτύξει η παράταξη «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» στην κοινωνία της Λάρισας. Το ποτάμι αυτό που οδηγεί στην πολύ μεγάλη, την καθαρή νίκη της παράταξής μας ενισχύεται καθημερινά και θα ενισχύεται ακόμη και την ώρα της ψηφοφορίας. Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα: Όποιος Λαρισαίος, ανεξάρτητα αν είναι αριστερός, κεντρώος, δεξιός, θέλει να αλλάξει η δημοτική αρχή, να αλλάξουν δηλαδή όχι απλά τα πρόσωπα αλλά κυρίως οι νοοτροπίες και οι πρακτικές, έχει μόνο μία επιλογή την Κυριακή 18 Μαΐου, να ψηφίσει την κίνηση ελπίδας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη», υπογράμμισε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ κ. Νασιώκας κατέστησε σαφές πως «δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η ευκαιρία για το Δήμο Λαρισαίων. Δεν πρέπει να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν οι παρατάξεις που απέτυχαν, πορεύτηκαν και συμβιβάστηκαν με την παρακμιακή πορεία της πόλης. Δεν μπορεί να έλθουν παρατάξεις που αυτοσυστήνονται ως καινούργιες ενώ αναπαράγουν κάθε μέρα τις αρχαιότερες εκδοχές του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού από τις αλόγιστες προεκλογικές δαπάνες έως την ρουσφετολογική πελατειακή λειτουργία. Το καινούργιο είναι μια άλλη νοοτροπία και λειτουργία. Είναι πολιτικός πολιτισμός. Το καινούργιο στις εκλογές είμαστε εμείς η «Ανθρώπινη Πόλη».

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε «κρίσιμη» την εκλογική αναμέτρηση γιατί, όπως ανέφερε, «οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί μια καθεστωτική αντίληψη διοίκησης του Δήμου που υπέκυπτε στις εύκολες πελατειακές σχέσεις, έδινε ψηφοθηρικές υποσχέσεις, εμπορεύονταν προσδοκίες  και λεηλατούσε ελπίδες. Ή αν θα εμπιστευτούν δυνάμεις που μπορούν να ανοίξουν νέους δρόμους, να αμφισβητούν, να διαμορφώνουν συνειδήσεις, να προβλέπουν και να δημιουργούν με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, των αναγκών και των απαιτήσεων του δήμου και των δημοτών. Δυνάμεις που πιστεύουν σε αξίες και σε μια «άλλη πολιτική» που ενώνει, συσπειρώνει και κινητοποιεί στο σύνολό τους τη ζωντανή κοινωνία και το παραγωγικό δυναμικό του Δήμου Λαρισαίων».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι καλούνται να αποφασίσουν και για κάτι άλλο: «Εάν πρέπει να δώσουν και άλλη πίστωση χρόνου πέρα από τα 16 ολόκληρα χρόνια που πέρασαν ή αν αυτά ήταν αρκετά. Πού έλειψε ο χρόνος στην απερχόμενη δημοτική αρχή; Ποιά δράση της, ποιά πρωτοβουλία της έμεινε στη μέση, γιατί δεν πρόλαβε; Πόσες τετραετίες για παράδειγμα χρειάζονται για να βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της πόλης, για να δείχνουμε με υπερηφάνεια τον Πηνειό να περνάει μέσα από την πόλη μας, για να αμβλυνθεί επιτέλους το οξυμμένο πρόβλημα του κυκλοφοριακού;

Η πολιτική ιστορία της Λάρισας – τόνισε ο κ. Έκτορας Νασιώκας – έχει να επιδείξει δημοτικές αρχές που με το έργο τους και την πλούσια δράση τους, άλλαξαν δεδομένα και παγιωμένες καταστάσεις και έβαλαν την πόλη σε νέους δρόμους ανάπτυξης. Ο Αγαμέμνων Μπλάνας, ο Αλέκος Χονδρονάσιος, ο Αριστείδης Λαμπρούλης, ο Χριστόδουλος Καφφές, είναι πρόσωπα που θα μείνουν στην ιστορία της Λάρισας, ως δήμαρχοι αναμορφωτές. Δεν φοβήθηκαν το πολιτικό ή προσωπικό κόστος, δεν λειτούργησαν με γνώμονα το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, αλλά για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της. Η ιστορία τους έχει κρίνει και τους έχει αξιολογήσει θετικά».

«ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ»

Ο κ. Νασιώκας έκανε ειδική αναφορά στις νέες και τους νέους της Λάρισας καλώντας τους να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές, παρότι, όπως εξήγησε, «κατανοώ πλήρως την απογοήτευσή τους και τον προβληματισμό τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Δυστυχώς πληρώνουν πολύ ακριβά την κρίση, χωρίς οι ίδιοι να ευθύνονται γι’ αυτήν. Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Αναλαμβάνουμε τη δέσμευση να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να προσελκύσουμε κάθε παραγωγική επένδυση και έτσι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να διευκολυνθούν νέοι άνθρωποι να ανοίξουν δουλειές και να μειωθεί η επιβάρυνση των νέων επιχειρηματιών, λόγω δημοτικών τελών, για τα πρώτα πέντε χρόνια λειτουργίας της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση δεσμευόμαστε να εμπιστευτούμε και να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους από τη νέα γενιά, να χαράξει η ίδια το δρόμο της».

«ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ»

Ο υποψήφιος δήμαρχος, αφού ξεκαθάρισε πως ως «νέα δημοτική αρχή πρόκειται να αξιοποιήσει κάθε χρηματοδοτική πηγή (ΕΣΠΑ, δημόσιες επενδύσεις, κοινοτικές πρωτοβουλίες) για έργα με παραγωγική αξία», έθεσε και απάντησε το εξής ερώτημα: «Αλήθεια και τι θα κάνετε εσείς, μας ρωτάνε, και μάλιστα σε περιόδους οικονομικής κρίσης; Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν απαιτείται οικονομικό κόστος να εξυπηρετείς τον πολίτη με σεβασμό στις ανάγκες του και με δικαιοσύνη. Δεν απαιτεί οικονομική επιβάρυνση η παροχή διοικητικών υπηρεσιών στους πολίτες χωρίς να κοπιάζουν, να ταλαιπωρούνται ή να αναζητούν κάποιο «μέσο» για να διεκπεραιώσουν την υπόθεσή τους. Κι αυτό μπορεί να γίνει με την ορθολογική αξιοποίηση του αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού των Δημοτικών Υπηρεσιών, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και με την εξασφάλιση των καλυτέρων δυνατών συνθηκών εργασίας. Δε κοστίζει τίποτα ο Δήμος να αποκτήσει ξανά την επαφή του με την κοινωνία. Να κινητοποιήσει και να συνεργαστεί με όλους τους επιστημονικούς φορείς της πόλης, τα Επιμελητήρια, τους Συλλόγους. Να κινητοποιήσει και να αξιοποιήσει σημαντικούς ανθρώπους της Λάρισας που ζουν μακριά από την πόλη και διαπρέπουν στο χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού, στο χώρο της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Δεν χρειάζονται χρήματα για να δώσεις ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο το χαμένο κύρος του και το ρόλο που του πρέπει. Δεν χρειάζεται να έχεις γερό ταμείο για να λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις, σε όλα τα επίπεδα, σύμφωνα με τις αρχές της πλήρους διαφάνειας, της ισότιμης αντιμετώπισης όλων, της δημοκρατικής συμμετοχής, της αξιοκρατίας και του ελέγχου».

«ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ»

«Όραμα μας είναι τα όνειρα της πόλης. Ας ονειρευτούμε μαζί την πόλη του αύριο. Ο δήμαρχος είναι σύμμαχος μόνο με τα όνειρα της πόλης. Δεν δικαιούται και δεν μπορεί να ταυτιστεί με τίποτε άλλο. Βρίσκεται έξω από συμφέροντα και συστήματα», επισήμανε ο κ. Έκτορας Νασιώκας και παρουσίασε το πρόγραμμα και το όραμα της κίνησης «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» για την πόλη αλλά και τις Γιάννουλη – Φαλάνη – Κοιλάδα, κεντρική θέση στο οποίο έχει η παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας (γιατρό, φάρμακα, εξετάσεις) για κάθε ανασφάλιστο ανήμπορο και υπερήλικα με νοσηλεία στο σπίτι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ