ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Καθημερινά επιβεβαιώνονται δίπλα στα αυτοδιοικητικά  και τα πολιτικά χαρακτηριστικά αυτών των εκλογών. Είναι μάχη που δίνουμε για την πόλη μας αλλά και τις ζωές μας. Γι αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμες οι εκλογές της Κυριακής. Οι πολίτες κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας. Επιβάλλεται να πάμε όλοι στις κάλπες.

Να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, να κάνουμε τις δικές μας επιλογές», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Λαρισαίων και υποψήφιος δήμαρχος Απ. Καλογιάννης μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που ανταποκρίθηκε μαζικά στο κάλεσμα για την εκδήλωση – γιορτή του συνδυασμού η οποία ξεκίνησε με συναυλία γνωστών καλλιτεχνών.

Όπως υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης στην καθοριστικής σημασίας εκλογική μάχη της Κυριακής, διακυβεύεται όχι μόνο η ανατροπή προσώπων ή πιθανών αντικαταστατών τους, η ανατροπή όχι μόνο καθεστωτικών πρακτικών διαχείρισης και προτύπων άσκησης της εξουσίας, αλλά πρωτίστως διακυβεύεται η ανατροπή των βαθύτατα απάνθρωπων εφαρμοζόμενων κυβερνητικών πολιτικών που καθημερινά οδηγούν στην κατάρρευση της πόλης, της Αυτοδιοίκησης, της πατρίδας και της ίδιας της ζωής της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή όλων μας για όσα και όσους ευθύνονται γι’  αυτές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ υποψήφιος δήμαρχος ζήτησε να κινητοποιηθούν οι ζωντανές δυνάμεις της πόλης.

«Η συμμετοχή είναι η πεμπτουσία της ίδιας της ύπαρξής μας.

Ψήφο στη Συμπαράταξη λοιπόν γιατί:

– Ενώσαμε και ενώνουμε

– Δεν έχουμε εξαρτήσεις

– Έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα

– Έχουμε άλλο μοντέλο διοίκησης

– Βασική προτεραιότητά μας είναι οι ανθρώπινες ανάγκες

– Είμαστε διεκδικητικοί

– Δεν φοβόμαστε τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα

– Κάναμε πράξη την δημοκρατία με τον δημοκρατικό τρόπο εκλογής του υποψηφίου δημάρχου

– Εχουμε αποτυπωθεί πλέον ως η δύναμη της ανατροπής

Είναι αναγκαιότητα η συντριβή ενός παλαιοκομματικού συστήματος εξουσίας, με καθεστωτικά χαρακτηριστικά, παλαιοκομματικό-πελατειακό, συγκεντρωτικό σύστημα, έλλειψη λογοδοσίας, ανύπαρκτη συνεργασία με τους φορείς, έργο μικρό και όχι σωστά ιεραρχημένο», υπογράμμισε με νόημα.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο κ. Καλογιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού λέγοντας ότι είναι ένα επεξεργασμένο πρόγραμμα, που δίνει προτεραιότητα στον άνθρωπο, το οποίο  περικλείεται στις εξής ενότητες:

Για τη στήριξη της κοινωνίας

 Αντιμετώπιση της κοινωνικής κρίσης στο Δήμο – Κινητοποίηση των δυνάμεων της αλληλεγγύης – επέκταση των δημοτικών δομών κοινωνικής πολιτικής

 Δήμος ασπίδα για τους πολίτες – κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – κανένας πολίτης χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας – κανένα παιδί νηστικό στο σχολείο

 Χαμηλότερα δημοτικά τέλη – αλλαγή στην τιμολόγηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΛ με στόχο την ελάφρυνση των οικονομικά αδύναμων ομάδων

Για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής

 Καθαρότερη Λάρισα – καλύτεροι δρόμοι – καλύτερα πεζοδρόμια

 Ελάφρυνση του κέντρου της Λάρισας από τα ΙΧ. –  Πειραματική εφαρμογή των δράσεων «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» – Περιφερειακά παρκινγκ – ποδηλατόδρομοι

 Αναβάθμιση της παραπήνειας περιοχής – ανάπλαση της περιοχής του Φρουρίου

 Διεκδίκηση των μεγάλων αδόμητων χώρων (στρατόπεδα – ΕΘΙΑΓΕ, εκτάσεις ΟΣΕ και μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου)

Για τον πολιτισμό

 Αλλάζουμε την πολιτιστική πραγματικότητα στη Λάρισα. Το αρχαίο Θέατρο με την ολοκλήρωση της αποκάλυψής του κέντρο των κορυφαίων πολιτιστικών γεγονότων στην πόλη.

 Στήριξη των νέων δημιουργών και των καλλιτεχνικών ομάδων.

Για τον αθλητισμό

 Βελτίωση των αθλητικών υποδομών και δημιουργία νέων

 Στήριξη των ερασιτεχνικού  αλλά και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού

 Παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας

 Δίκαιη ανάπτυξη που θα διαχέεται σε όλη την κοινωνία και δεν θα αφήνει πίσω της συντρίμμια και λουκέτα.

Για τη Δημοκρατία και τη Διαφάνεια

 Καθολικός έλεγχος των οικονομικών του Δήμου

 Δημόσια κατάθεση των Δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες όλων των αιρετών που κατέχουν θέσεις άσκησης εξουσίας- και όταν τις αναλαμβάνουν και όταν αποχωρούν

 Χρήση του διαδικτύου και της τεχνολογίας για την επέκταση της διαφάνειας σε όλες τις αποφάσεις, πέραν των ορίων της «διαύγειας»

 Όχι στις χωρίς έλεγχο αναθέσεις

 Συλλογικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου – Λαϊκές συνελεύσεις παντού – έλεγχος από τους πολίτες

«Μας ρωτούν, που θα βρούμε τα λεφτά. Ασφαλώς και θα διαχειριστούμε χρηστά και αποτελεσματικά τις υπάρχουσες σήμερα πηγές. Οι πηγές είναι δεδομένες και αφορούν τις αποδόσεις των φόρων από το κράτος, τα δημοτικά τέλη και τα ιδία έσοδα του Δήμου, τις χρηματοδοτήσεις από διάφορα προγράμματα, το δανεισμό και των βεβαίως τον περιορισμό των δαπανών και την ανακατανομή πόρων

Ομως για ένα να είσαστε σίγουροι. Δεν θα παραιτηθούμε σε καμία περίπτωση από τη διεκδίκηση των οφειλόμενων στην Αυτοδιοίκηση.  Και δεν παραιτούμαστε από την αισιοδοξία ότι η πολιτική λιτότητας που καταστρέφει τη κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ηττηθεί πολιτικά και οριστικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του που διακόπηκε πολλές φορές από χειροκροτήματα του ενθουσιώδους ακροατηρίου παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού λέγοντας ότι στο ψηφοδέλτιο της «Συμπαράταξης» μετέχουν συμπολίτες μας αγωνιστές, απ΄ όλες τις επαγγελματικές ομάδες και την κοινωνική διαστρωμάτωση του Δήμου.

«Στον συνδυασμό μας αποτυπώνεται  η πολιτική και κοινωνική ενότητα που εξέφρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συγκροτούν την «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο ευρύτατο, ψηφοδέλτιο Αγώνα, Νίκης και Ανατροπής»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ