ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΙΚΡΑ

161Πιθανόν να έχετε ακούσει ότι τα πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι ένας καλός τρόπος για να εξορκίσετε την πείνα και να κάνετε το μεταβολισμό σας να δουλεύει όταν  προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Αλλά μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  journal Diabetologia, θα μπορούσε να αλλάξει τη στρατηγική στη διατροφής σας.

Η κατανάλωση δύο μεγάλων γευμάτων και η παράκαμψη του δείπνου μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη απώλεια βάρους από τα έξι μικρότερα γεύματα όλη την ημέρα, προτείνει η μελέτη.

“Και οι πειραματικές μελέτες, και οι μελέτες σε ανθρώπους υποστηρίζουν σθεναρά τα θετικά αποτελέσματα της διακοπτόμενης νηστείας,”  δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης δρ Hana Kahleova στο CNN.

Η εμπειρογνωμόνων του CNN, Melina Jampolis, δήλωσε σχετικά με την παραπάνω έρευνα «Το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι δεν είναι κάτι που γίνεται εύκολα: το να λες στους ανθρώπους να μην έχουν δείπνο κάθε μέρα», και παραδέχεται ότι «από την άλλη, είναι πιο δύσκολο  να ελέγχεις την ποσότητα της τροφής όταν έχεις έξι γεύματα την ημέρα».

Η καλύτερη λύση

Μην παραλείπετε τελείως το δείπνο. Τρώτε καλά το πρωί και το μεσημέρι, και ελαφρότερα το βράδυ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ