Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

tolika (Αντιγραφή)Η Κατερίνα Τολίκα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό «συνΠολιτεία – Στροφή στον Πολίτη» με υπ. δήμαρχο τον Π. Σαρχώση είναι από τα πιο νέα πρόσωπα του συνδυασμού και φιλοδοξεί να φέρει αέρα ανανέωσης στο δημοτικό συμβούλιο τόσο ως φυσική παρουσία όσο κυρίως ως άτομο με νέες ιδέες και νέες αρχές.

Η Κ. Τολίκα γεννήθηκε το 1986 στον Τύρναβο, όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Από τα μαθητικά της χρόνια συμμετέχει ενεργά στο αριστερό κίνημα. Ανήκει στη «γενιά του άρθρου 16». Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, ανέπτυξε δράση στο φοιτητικό κίνημα, ενώ στις κινητοποιήσεις της περιόδου 2006-2007 συμμετείχε στις παρεμβάσεις για την υπεράσπιση του δωρεάν και δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Δίδαξε σε Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση για τη διεκδίκηση επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων του κλάδου της.

Συμμετείχε σε άτυπα δίκτυα τοπικών κινήσεων και δικτύων αλληλεγγύης  για την ανατροπή των μνημονίων και την υπεράσπιση του κόσμου της δουλειάς.

Ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Τυρνάβου, στο συνδυασμό του Χρήστου Κιτσίδη, το 2010.

Είναι συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια μιλώντας σήμερα για την κατάσταση στη χώρα και ειδικά για τα όσα βιώνει η νέα γενιά αναφέρει:

Η νεολαία βιώνει με τον πιο σκληρό τρόπο τη σημερινή κρίση γι’ αυτό οι διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο μέλλον είναι και πάλι απαίτηση.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση καταθέτουμε με σαφήνεια το πολιτικό στίγμα που αντιτίθεται στο απαξιωμένο πολιτικό σκηνικό, στην αδιαφορία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν, προτάσσει το νέο και σηματοδοτεί το καινούργιο μέσα από την δυναμική-ενεργή συμμετοχή, τη συνδιαμόρφωση, τη συλλογική δράση, την πολυφωνία, την ενότητα.

Για μας η αυτοδιοίκηση είναι συνυφασμένη με την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την συμμετοχή τόσο στη λήψη αποφάσεων που μας αφορούν όσο και στην υλοποίησή τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ