Θ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠ’ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΓΑΜΠΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

nasiak1 (Αντιγραφή)«Ο κ. Κομήτσας δηλώνει με έπαρση κάθε ημέρα πως «σεβάστηκε και το τελευταίο ευρώ των δημοτών του Δ. Κιλελέρ». Τον ρωτάμε ευθέως: Πως τα σεβάστηκε τα ευρώ των δημοτών; Με απ’ ευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ σε γαμπρούς και κόρες ηγετικών μελών της δημοτικής αρχής;», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος μιλώντας σε ογκώδη συγκέντρωση στον Πλατύκαμπο.

Με τους παρισταμένους να αξιώνουν ν’ ακούσουν συγκεκριμένα στοιχεία, ο κ. Θ. Νασιακόπουλος ανέφερε:

«Αφού η δημοτική αρχή επιχειρεί επί τόσες ημέρες να κρύψει την αλήθεια από την τοπική κοινωνία, είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε εμείς. Ακολουθώντας την παρότρυνση του κ. Κομήτσα, μπήκαμε από τον υπολογιστή μας στο πρόγραμμα «Διαύγεια», στο οποίο είναι ανηρτημένες αποφάσεις για απ’ ευθείας αναθέσεις που φέρουν την υπογραφή του κ. Κομήτσα και των αντιδημάρχων του.

nasiak2 (Αντιγραφή)Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αποφάσεις, έχουν γίνει απ’ ευθείας αναθέσεις ύψους άνω των 40 χιλιάδων ευρώ στο γαμπρό του κ. Κομήτσα και 6 χιλιάδων ευρώ σε κόρη αντιδημάρχου – πρώην προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Τα ερωτήματα που θέτει κάθε καλοπροαίρετος δημότης παραμένουν κ. Κομήτσα: Ακόμη κι  οι εν λόγω απ’ ευθείας αναθέσεις είναι νόμιμες, το νόμιμο είναι και ηθικό; Είναι ηθικό να χρησιμοποιούνται τα δημοτικά τέλη που από το υστέρημά τους πληρώνουν οι δημότες για απ’ ευθείας αναθέσεις σε γαμπρούς και κόρες; Γιατί τόσες ημέρες αποσιωπάτε την αλήθεια και δεν ενημερώνετε τους δημότες για ποιο λόγο κάνατε απ’ ευθείας αναθέσεις στο γαμπρό σας και την κόρη του αντιδημάρχου – πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου; Η τοπική κοινωνία αξιώνει απαντήσεις».

Υπό τα θερμά χειροκροτήματα των κατοίκων του Πλατυκάμπου, ο κ. Θανάσης Νασιακόπουλος αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του κ. Κομήτσα ότι «τάχα νοικοκύρεψε τον δήμο. Για ποιο νοικοκύρεμα μιλά; Ο «Καποδιστριακός» δήμος Νίκαιας ρευστοποίησε ακίνητη περιουσία (οικόπεδα) αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2005-2009. Για τους υπόλοιπους «Καποδιστριακούς» δήμους ο «Καλλικρατικός» δήμος Κιλελέρ έλαβε δάνειο 2 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», επισήμανε.

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος ενέταξε τον ισχυρισμό αυτόν του απερχόμενου δημάρχου «στην αλυσίδα παλαιοκομματικών μεθόδων και την χωρίς ηθικούς φραγμούς παραποίηση της πραγματικότητας»  με τις οποίες όπως είπε «ο κ. Κομήτσας και η «κλειστή» ομάδα συμβούλων που τον περιβάλλει προσπαθούν να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία.

Δίνουν αθρόες υποσχέσεις, τάζουν, εξαγγέλλουν, επιχειρούν να κάνουν ακόμη και εμπόριο ελπίδας δημοσιοποιώντας μόλις τρεις ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες προκήρυξη για 18 προσλήψεις εργαζομένων με 8μηνες συμβάσεις. Επιχειρούν δηλαδή να κρατήσουν ομήρους στις εκλογές τους δημότες που έχουν ανάγκη από δουλειά. Υποτάσσουν τα πάντα στο στόχο τους που είναι να παραμείνουν πάση θυσία και με κάθε τρόπο στην εξουσία. Και το ερώτημα που κάθε καλοπροαίρετος πολίτης θέτει είναι: Γιατί αυτό το πάθος, αυτή η βουλιμία για την εξουσία; Δεν τους έφθασαν 20 ολόκληρα χρόνια;»

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «τις τελευταίες ημέρες ο κ. Κομήτσας υποδύεται τον ρόλο… υπουργού της κυβέρνησης και με υπέρμετρη αλαζονεία δηλώνει ότι «τάχα ρύθμισε ζητήματα σε όλη τη χώρα!» Μα, καλά, ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει; Στο δήμο Κιλελέρ υπάρχουν ακόμη χωριά που πίνουν νερό από υδροφόρα, η γη διψάει και ο κ. Κομήτσας αντί να απολογείται για την ανεπάρκειά του ως δήμαρχος επί 20 ολόκληρα χρόνια, μιλά ως… υπουργός Γεωργίας»;

Ο επικεφαλής του ενωτικού συνδυασμού «Νέο Κιλελέρ» ανακοίνωσε ότι «ως νέα δημοτική αρχή με την ψήφο των δημοτών αναδεικνύουμε το νερό σε επείγουσα προτεραιότητα και δεσμευόμαστε εκτός από την ύδρευση, να ασχοληθούμε και με  την άρδευση καθώς και την διαχείριση των υπέργειων και υπόγειων υδάτων αξιοποιώντας υπάρχουσες μελέτες που έχουν μείνει καταχωνιασμένες στα συρτάρια από την απερχόμενη δημοτική αρχή».

Ο κ. Θ. Νασιακόπουλος έκρινε επιβεβλημένο «να σταματήσει το φαινόμενο των ερειπωμένων χωριών» και δεσμεύτηκε για «ισομερή – αρμονική κατανομή της διοίκησης σε ολόκληρο το δήμο Κιλελέρ καθώς και για ισχυροποίηση του ρόλου των τοπικών συμβουλίων. Ως νέα δημοτική αρχή Κιλελέρ με την ψήφο των δημοτών δεσμευόμαστε να κάνουμε πράξη την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, δεσμευόμαστε για την ανάδειξη και αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής και συνολικά ολόκληρου του δήμου μας», είπε και παράλληλα, δεσμεύτηκε να προωθήσει έργα κατασκευής κόμβων στις εισόδους των δημοτικών διαμερισμάτων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ έκανε ειδική αναφορά στις δεσμεύσεις του ενωτικού συνδυασμού «νέο Κιλελέρ» για τους αγρότες και κτηνοτρόφους λέγοντας: «Κεντρική προτεραιότητα μας είναι να στηρίξουμε τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο με σύγχρονες υποδομές, υπεύθυνη ενημέρωση και υποστήριξη. Δημιουργούμε  γραφείο αγροτικής ανάπτυξης έχοντας απευθείας σύνδεση με Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ο.Γ.Α. , ΕΛ.Γ.Α.,  και όποια άλλη υπηρεσία απαιτείται. Γιατί θεωρούμε ότι η μη ενημέρωση του αγρότη και του κτηνοτρόφου ευθύνεται για τα προγράμματα που πέρασαν αναξιοποίητα μέχρι τώρα. Γιατί γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν πολλά περισσότερα προγράμματα για το διάστημα 2015 έως 2020 με τη καινούρια Κοινή Αγροτική Πολιτική, τα οποία δε θα αφήσουμε να χαθούν και πάλι. Η αγροτική οδοποιία πρόκειται να ξαναγίνει προσβάσιμη, χωρίς ποτέ ξανά να εγκαταλειφτεί. Δεν υποσχόμαστε θαύματα. Δεσμευόμαστε, όμως, να είναι η κατάσταση αισθητά καλύτερη από σήμερα.

«Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα. Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή 18 Μαΐου. Λίγες ώρες χωρίζουν την κοινωνία του δήμου Κιλελέρ από την ιστορική αλλαγή μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. «Φτάνει». «Αλλαγή τώρα», είναι οι λέξεις που κυριαρχούν στον δήμο μας, από τη μία άκρη του μέχρι την άλλη. Κι ερχόμαστε εμείς, ο ενωτικός – ανεξάρτητος συνδυασμός «Νέο Κιλελέρ» να εγγυηθούμε τη νίκη, να εγγυηθούμε την αλλαγή, να εγγυηθούμε τη νέα ημέρα που ξημερώνει στον δήμο Κιλελέρ», επισήμανε ο κ. Θ. Νασιακόπουλος υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των κατοίκων του Πλατυκάμπου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ