ΠΩΣ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ DEBATE

114 (Αντιγραφή)Ο Α. Τσίπρας είναι ο μοναδικός υποψήφιος έξω από το “ρεύμα” αναφέρει η Wall Street Journal στο ρεπορτάζ της για το χθεσινό debate των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν. 

THE WALL STREET JOURNAL
Στο σχετικό με την χθεσινή τηλεμαχία άρθρο της, η αμερικανική οικονομική εφημερίδα αναφέρει πως η διαδικασία του debate «ταρακουνήθηκε» από τον Αλέξη Τσίπρα, που χαρακτηρίζεται ως ο μοναδικός υποψήφιος που δείχνει έξω από το «ρεύμα» επικρίνοντας την λιτότητα στην Ευρώπη. Ωστόσο οι Αμερικανοί τονίζουν πως «αν και ο κ. Τσίπρας, του οποίου η παράταξη συγκεντρώνει γύρω στο 7%, είναι απίθανο να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, παρ’ όλα αυτά περιέπλεξε το debate.

REUTERS
«Το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι success story, λέει ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΕ, Αλέξης Τσίπρας» είναι ο τίτλος άρθρου του πρακτορείου Reuters για την παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο debate.

EURONEWS
«Κάποτε χαρακτηριζόμενος ως το ανερχόμενο αστέρι της ελληνικής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε σε αυτούς που είναι δυσαρεστημένοι με τους αυξανόμενους φόρους και τις περικοπές δαπανών».

EUROPEAN VOICE
«Η Ελλάδα έκλεψε την παράσταση» αναφέρει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως η ελληνική εμφάνιση είχε ενδιαφέρον γιατί ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς από την Ελλάδα ήταν ο μόνος από τους υποψηφίους που δεν προέρχεται από τον «κλειστό χώρο των Βρυξελλών».

BBC
Για το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο «ο πιο ζωντανός και έντονος από όλους, ακόμη κι όταν δεν μιλούσε» ήταν ο Γκι Φέρχοφσταντ, ενώ ο Μάρτιν Σουλτς έμοιαζε πιο «προεδρικός» καθώς είχε τοποθετηθεί στη μέση του πάνελ. Τις εντυπώσεις για τον ανταποκριτή του BBC έκλεψε η Σκα Κέλερ, «που κέρδισε το περισσότερο χειροκρότημα από την αίθουσα». Απολύτως κανένα σχόλιο για τον Τσίπρα από το βρετανικό δίκτυο.

LE SOIR
«Ο Φερχόφσταντ υπερασπίστηκε την δημοσιονομική πειθαρχία» ο τίτλος της εφημερίδας στο δημοσίευμά της για την χθεσινή τηλεμαχία. Σύμφωνα με την Le Soir κεντρικό ρόλο στο debate είχε η το θέμα της οικονομίας, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα όσα είπε ο Βέλγος υποψήφιος και πρώην πρωθυπουργός της χώρας για την χώρα μας που δήλωσε πως για τα βάσανα της Ελλάδας, φταίνε «οι κακοί πολιτικοί και οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν κόμματα». LIBERATION
Για την εφημερίδα νικήτρια της τηλεμαχίας των Βρυξελλών ήταν η Σκα Κέλερ, των Πρασίνων, ενώ τονίζεται πως «και ο Τσίπρας τα πήγε θαυμάσια».

EL PAIS
«Όλοι ενάντια στον Γιούνκερ» γράφει σήμερα η ισπανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της ΕΕ, εκπροσωπεί με έναν τρόπο το μοντέλο που ακολούθησαν οι Βρυξέλλες για την επίλυση της κρίσης τα τελευταία χρόνια. Η El Pais στο σχετικό δημοσίευμά της, υπογραμμίζει ακόμη πως όσο η ώρα περνούσε, τόσο το debate μεταξύ των υποψηφίων γινόταν πιο ενδιαφέρον, και κυρίως όταν η Μέρκελ δέχτηκε την «επίθεση» του Σουλτς, και όταν ο Τσίπρας ρώτησε το Γιούνκερ για τις Κάννες και τις προσπάθειες να αλλάξουν οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Ιταλία.

DEUTSCHE WELLE
Η αντιμετώπιση της ανεργίας κυριάρχησε στη χθεσινή τηλεμαχία. Αν και υπήρχε «διαβάθμιση» στη θέρμη που έδειξε ο καθένας στο ζήτημα. Οι Γιουνκερ, Σουλτς, Κέλερ και Φέρχοφσταντ υποστήριξαν το πρόγραμμα διάσωσης του ευρώ», σημειώνει το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο. Ενώ τονίζει πως «μόνο ένας βγήκε κάπως από τον χορό, ο Αλέξης Τσίπρας» ο οποίος «ζήτησε τέλος της λιτότητας και περισσότερα χρέη, το αντίθετο δηλαδή της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής». Παραθέτοντας τέλος την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, ότι «η φύση της ΕΕ πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται να προσφέρουμε ένα νέο όραμα, μία εναλλακτική στη λιτότητα», η DW αναφέρει ότι (ο Τσίπρας) «άφησε ανοικτό το τι θα είναι αυτό, αλλά ούτε και ρωτήθηκε».

DPA
«Ο Τσίπρας είναι κατά της λιτότητας, όχι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

stokokkino.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ