Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: 11 ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

SAR1 (Αντιγραφή)Σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού του «συνΠολιτεία – Στροφή στον Πολίτη» εμφανίστηκε χθες από το Αργυροπούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, μιλώντας σε μια ογκώδη συγκέντρωση υποστηρικτών και φίλων του συνδυασμού που τον υποδέχθηκαν ως τον αυριανό δήμαρχο.

Ο κ. Σαρχώσης αφού τόνισε ότι, δύο είναι οι βασικοί στόχοι της συνΠολιτείας για την αναγέννηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτον η ανάδειξη και υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων και δεύτερον η εφαρμογή πολιτικών για την κοινωνική συνοχή, υπογράμμισε με νόημα ότι η δημοτική αρχή πρέπει να εμπλακεί στη παραγωγική διαδικασία, δημιουργώντας δομές, που στοχεύουν στην ανάδειξη και προώθηση της οινικής ταυτότητας του τόπου ισχυροποιώντας την ανταγωνιστικότητα.

SAR2 (Αντιγραφή)«Θέλουμε να προωθήσουμε τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας στην εκπόνηση μιας ενεργειακής πολιτικής με κύριο στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγήςκύριες πηγές θα είναι η Βιομάζα και το Βιοαέριο. Δυο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς. Δρομολογούμε επίσης τη μεταφορά και χρήση του φυσικού αερίου στην περιοχή μας. Η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους μετατρέπει την αυτοδιοίκηση σε παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο κοινωνικής πολιτικής, με την δημιουργία ενός δίκτυο αποτελεσματικής αλληλοβοήθειας, που να μετατρέπει τη φιλανθρωπία σε δομή πρόνοιας. Πιστεύουμε ότι, παρά τις τεράστιες αντιξοότητες που υπάρχουν, η ακλόνητη πνευματική μας απόφαση, να ορίσουμε την πραγματική αλήθεια της ζωής μας και των κοινωνιών μας, είναι κρίσιμο καθήκον που μας βαρύνει όλους».

11 ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Σαρχώση στόχος είναι κάθε οικισμός του Δήμου και κάθε περιοχή του να συμμετέχει ισομερώς στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής μας.

«Προτείνουμε για το Αργυροπούλι έντεκα άμεσες δράσεις που θα προωθήσουμε: δημιουργία κτηνοτροφικού πάρκου, διαμόρφωση της οδικής εισόδου του οικισμού (πεζόδρομος–φωτισμός),από το ποτάμι έως το χωριό, αποκατάσταση του οδικού δικτύου του οικισμού λόγω ζημιών κατασκευής της αποχέτευσης, ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του αναδασμού, αποκατάσταση ζημιών όλων των αγροτικών δρόμων, δημιουργία χώρου συλλογής για απορρίμματα μεγάλου όγκου, δημιουργία τεσσάρων νέων σημείων πλήρωσης ψεκαστικών για τις ανάγκες των αγροτών, ανάπλαση της περιοχής περαστικού πρασίνου στο ποτάμι Αργυροπουλίου, καθαριότητα και συντήρηση του χώρου ώστε να αποτελεί πόλο έλξης και για τους συμπολίτες μας αλλά και σε επισκέπτες, πρόγραμμα συστηματικής δεντροφύτευσης στις πλαγιές του “Απαγορευμένου”, καθαρισμός του «Καναρά» και δημιουργία μικρών φραγμάτων για την ανάσχεση της ροής και την αύξηση της απορροφητικής του ικανότητας και επέκταση του δικτύου άρδευσης», ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος καταλήγοντας:

«Θέλω όμως να τονίσω και να δεσμευτώ προσωπικά για την καθαριότητα και φροντίδα των κοινόχρηστών χώρων, τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οραματίζομαι ένα δήμο κιβωτό και κοινωνικό καταφύγιο ελπίδας.

Φίλες και Φίλοι, από όσα ανέφερα γίνεται ολοφάνερο, πως και ιδέες υπάρχουν και εναλλακτικές πολιτικές μπορούν να εφαρμοστούν, αρκεί να υπάρχει φαντασία, τόλμη και αγωνιστική στάση για να αναμετρηθούμε με τις καταστροφικές πολιτικές τις οποίες βιώνουμε καθημερινά στη κοινωνική και προσωπική μας ζωή.

Η σύγκρουση μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος σηματοδοτεί σήμερα μια βαθύτερη πολιτική διαχωριστική γραμμή. Η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται μεταξύ όσων είναι προετοιμασμένοι να δώσουν μάχες, κατανοώντας ότι οι προοπτικές είναι δύσκολες, και όσων δεν τολμούν καν να μιλήσουν για τις μάχες που πρέπει να δοθούν.

Φίλες και Φίλοι, δεν υποσχόμαστε, σας προτείνουμε ένα δρόμο δύσκολο με πίστη στις δυνατότητες μας, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, στρεφόμαστε σε σας και σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να γίνεται μέρος του οράματος για ένα διαφορετικό τόπο, για μια αλληλέγγυα κοινωνία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ