ΣΜΗΝΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΧΑΟΣ ΚΑΘΩΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

657 (Αντιγραφή)Το καλοκαίρι αναμένεται να φθάσει στη Βρετανία αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά οι υψηλότερες θερμοκρασίες έχουν φέρει σμήνη μελισσών που …επιτίθενται σε διαφορετικά σημεία σε όλη τη χώρα.

Ένα δημοτικό σχολείο στο Sussex αναγκάστηκε να κλείσει σήμερα το πρωί μετά από την εισβολή των εντόμων. Οι γονείς των μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Woodlingdean κράτησαν τα παιδιά τους στο σπίτι για να μην τα τσιμπήσουν οι μέλισσες, αφού φωλιά γεμάτη με χιλιάδες έντομα είχε βρεθεί σε παιδική χαρά χθες.

Εν τω μεταξύ στο Λονδίνο, ένα τεράστιο σμήνος εντόμων όρμηξε στους περαστικούς κοντά στο σταθμό Victoria και σε ώρα αιχμής.

Περαστικοί που βρέθηκαν στην περιοχή λένε πως «Ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες μέλισσες που πετούσαν γύρω μας. Δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε τον ουρανό. Ήταν τρομακτικό».

Έως και 5.000 μέλισσες κατέκλυσαν τις βιτρίνες καταστημάτων στη Victoria Street, και σε κάποιο μαγαζί παγιδεύτηκαν οι πελάτες, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την πίσω έξοδο για να αποφύγουν τα τσιμπήματα.

Ο Tony Mann, εκπαιδευμένος μελισσοκόμος, πήγε να βοηθήσει στις προσπάθειες να οδηγηθεί έξω από το κατάστημα η αποικία μελισσών.

Ο κ. Mann είπε: «Έχουμε είτε μια καινούργια βασίλισσα ή μια παλιά βασίλισσα, που έχει αφήσει τη φωλιά της και έφερε μαζί της το σμήνος που εγκαταστάθηκε στην πρόσοψη του καταστήματος.»

Είπε επίσης ότι μερικές από τις μέλισσες πετούν γύρω από την περιοχή, προσπαθώντας να βρουν πού θα είναι το επόμενο καλύτερο μέρος για να εγκατασταθούν.

Ερωτηθείς, πού θα πάνε οι μέλισσες όταν τις μαζέψουν, είπε: « Θα πάνε σε όποιον θέλει μια κυψέλη. Χρειαζόμαστε μέλισσες στο Λονδίνο όσο τις χρειαζόμαστε και στην ύπαιθρο. Οι μέλισσες είναι πάρα πολύ σημαντικό είδος. Αυτές είναι ευρωπαϊκές μέλισσες . . . ».

Η αποικία αργότερα μεταφέρθηκε για να εξεταστεί από μελισσοκόμους.

Δεν είναι γνωστό από πού αρχικά προήλθαν, αλλά πολλά μαγαζιά έχουν τις δικές τους κυψέλες για την ενίσχυση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

mirror.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ