ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΧΡ. ΜΠΙΚΑΣ

MPIKAS1 (Αντιγραφή)Στους Γόννους μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος με την Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Τεμπών, κ. Μπίκας Χρήστος. Ο κ. Μπίκας αναφέρθηκε στη δημοτική αρχή του κ, Κολλάτου που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά και στις άλλες παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ λέγοντας ότι: «δεν πρόβαλαν καμιά αντίσταση στις αντιλαικές πολιτικές ΕΕ και συγκυβέρνησης πρωτοστάτησαν μάλιστα στην υλοποίησή τους εφάρμοσαν τις εργασιακές σχέσεις με προσλήψεις με δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις,

συνεργάστηκαν με ΜΚΟ, μαζί ψήφισαν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης των 400 ευρώ το μήνα, συνέδεσαν τους οικονομικούς προϋπολογισμούς του Δήμου Τεμπών με τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη συνεχή μείωσή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό». Ειδικότερα για την δημοτική αρχή τόνισε ότι : «στα ανταποδοτικά τέλη, στους φόρους και στα πρόστιμα είναι πρωταθλήτρια. Το 2012 αύξησε τα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας από 60 έως και 100%, ενώ ταυτόχρονα τα μείωσε στους βιομήχανους κατά 30%, χαρίζοντάς τους 80.000 ευρώ το χρόνο.

MPIKAS2 (Αντιγραφή)Οι μεγαλοβιομήχανοι πληρώνουν μόλις 0,98 λεπτά το τ.μ, ενώ οι μικροεπαγγελματίες του δήμου μας από 1,40 έως και 2 ευρώ το τμ… Επανειλημμένα η δημοτική αρχή απέρριψε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους άνεργους και τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Την ίδια ώρα παρουσίασε τους στόχους πάλης που βάζει η Λαϊκή Συσπείρωση για το επόμενο διάστημα:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών.
  • Δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών. Κατάργησή τους σε άπορους και άνεργους.
  • Να στηριχθούν οι δομές και υπηρεσίες του Δήμου (ΚΑΠΗ, αθλητισμός, πολιτισμός).
  • Καμιά απόλυση- καμιά διαθεσιμότητα. Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και της ύδρευσης.
  • Κατάργηση των διοδίων και ανάκληση της παραχώρησης των οδικών αξόνων στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Ο κ. Μπίκας έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας:

«Διεκδικούμε το Δήμο Τεμπών χωρίς να κρύβουμε την αλήθεια ότι όποιος κι αν έχει στα χέρια του το Δήμο δεν έχει δυνατότητες να ακολουθήσει ριζικά διαφορετική πολιτική. Μπορεί όμως να ελαφρύνει τα λαϊκά στρώματα, να προτάξει τις βασικές σύγχρονες ανάγκες, να συγκρουστεί και να απειθαρχήσει σε μια σειρά από νόμους και αποφάσεις που θίγουν τα λαϊκά συμφέροντα αντιμετωπίζοντας όλες τις κυρώσεις. Και εμείς στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε τέτοια καθήκοντα, πληρώνοντας και προσωπικά το τίμημα όπου χρειαστεί».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ