ΝΕΟ ΒΑΡΥ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΜΠΟΥΤΑΣΣτο νέο, βαρύ χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν, αυτές τις μέρες, οι αγρότες για να υποβάλλουν τις δηλώσεις καλλιέργειας, (δηλώσεις ΟΣΔΕ), για το 2014, αναφέρεται, σε δήλωσή του, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”.

Ο Β. Μπούτας, σημειώνει: “Να αρπάξουν και τα τελευταία ευρουλάκια που απόμειναν στις τσέπες των αγροτών επιχειρούν η κυβέρνηση και διάφοροι “αετονύχηδες”, μέσω των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Οι παραγωγοί καλούνται να πληρώσουν για τη δήλωσή τους πολλαπλάσια ποσά, σε σχέση με πέρσι – από 30 ευρώ κάποιοι θα φτάσουν να πληρώσουν μέχρι και 200 ευρώ! – ενώ απειλούνται να πληρώσουν και πρόστιμα από πάνω, αν δεν προλάβουν να κάνουν τη δήλωση στην προθεσμία που έχει τεθεί. Και θα είναι πολλοί αυτοί που κινδυνεύουν να μην προλάβουν, καθώς η “πύλη” του ΟΠΕΚΕΠΕ παρέμεινε ανοιχτή μόνο για 15 μέρες και έκλεισε.

Οι ανταγωνισμοί και οι “τσακωμοί” ανάμεσα στην εταιρία της Τράπεζας Πειραιώς, (πρώην ΑΤΕ) και σε άλλους πιστοποιημένους φορείς για το ποιός θα πάρει την προσοδοφόρα “δουλειά”, έχουν επιπτώσεις στους αγρότες, καθώς εκβιάζονται ότι, αν δεν πληρώσουν όσα τους ζητούν, θα χάσουν τις επιδοτήσεις και άλλες ενισχύσεις.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και τον ΟΠΕΚΕΠΕ να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν την ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΟΣΔΕ για όλους τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ο αγροτικός κόσμος έχει ξεπαραδιαστεί πληρώνοντας απανωτά χαράτσια, (για τα σπίτια, τις αποθήκες, τα χωράφια, τις γεωτρήσεις, στον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, το πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα κ.α) – κι από φέτος, πληρώνει και φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, «βογγάει και σκούζει απ’ τα πλευρά” και δεν αντέχει, πια, καμία άλλη επιβάρυνση.

Οπως δεν αντέχει, πλέον, άλλη κοροϊδία από τη μεριά υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων της συγκυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων του ευρωμονοδρόμου, οι οποίοι, ενώ στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, εμφανίζονται, προεκλογικά, να διαφωνούν με το πρόσθετο χαράτσι του ΟΣΔΕ, προφανώς για να κλέψουν κανένα ψηφαλάκι από τους αγρότες.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες πρέπει να χρησιμοποιήσουν και την ψήφο τους, όπως χρησιμοποίησαν τα μπλόκα, για να δώσουν απάντηση στην αντιαγροτική πολιτική που τους χαρατσώνει άγρια, τους ξεκληρίζει και τους πετάει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Και για να γίνει η ψήφος τους “βόλι στο στόχο” και όχι “ριπή στο βρόντο”, χρειάζεται να πάει στα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για τις περιφέρειες και του δήμους και στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.”

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com