ΟΙ 9 ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

damasi (Αντιγραφή)“Η νίκη της συνΠολιτείας την Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη”, υποστήριξε από το Δαμάσι ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, καλώντας το ενθουσιώδες κοινό να εργαστεί από την επομένη των εκλογών μαζί με τη νέα δημοτική αρχή για να ξαναβρεί η αυτοδιοίκηση το ρόλο της και να γίνει κοιτίδα ανάπτυξης και κοινωνικής στήριξης. 

Παράλληλα με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Δαμάσι ο κ. Σαρχώσης παρουσίασε και τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για την περιοχή λέγοντας:

“Προτείνουμε για το Δαμάσι εννέα δράσεις που θα προωθήσουμε:

Πρώτα και κύρια την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και του βιολογικού καθαρισμού, για να λυθούν χρόνια προβλήματα δημόσιας υγείαςόπως το αυλάκι του χωριού, απέναντι από το σχολείο στο οποίο λιμνάζουν λύματα. Δεύτερον να διαμορφωθεί και να εξωραϊστεί σε πάρκο η όχθη του Τιταρήσιου, στην είσοδο του οικισμού, ενώ στο χώρο θα αναδείξουμε και τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής. Δεν μπορεί φίλες και φίλοι αυτό το χωριό με τον τόσο ιδιαίτερο τόπο και διαφορετικό από όλο το δήμο μας, με το μοναδικό Κάστρο, να μην είναι τόπος επίσκεψης και ιστορικής μελέτης. Υπόσχομαι στα πλαίσια της ανάπτυξης του προγράμματος τοπικής ιστορίαςκαι σε συνεργασία με το Δηλείχιο, να αναδείξουμε το Κάστρο και να αποτελέσει τόπο έλξης για όλη το δήμο. Στα πλαίσια επίσης της πολιτιστικής αναβάθμισης, αλλά και προώθησης των κρασιών, των αποσταγμάτων και των τοπικών προϊόντων, θα οργανώσουμε στο χωριό το μήνα Αύγουστο, τη γιορτή του Τρύγου. Δεσμευόμαστε για την κατασκευή, της κερκίδας στο γήπεδο του Δαμασιακού και επ΄ ευκαιρία να συγχαρώ την ομάδα για την άνοδο της, σε τούτο το χωριόί το αξίζει να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές του υποδομές, γιατί πρόσφερε και προσφέρει  πολλά ποδοσφαιρικά ταλέντα.

θα συντηρήσουμε και θα συντηρούμε τους αγροτικούς δρόμους και των δύο κάμπων, γιατί αναγνωρίζουμε πως η αγροτική οδοποιία, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για τους αγρότες, η φροντίδα και η επέκταση του νεκροταφείου είναι μέσα στις προτεραιότητες μας, ενώ πρόγραμμα συστηματικής δεντροφύτευσης, θα υλοποιηθεί στη πλαγιά του Κάστρου. Στόχος μας τέλος είναι η αναβάθμιση του παιδικού σταθμού σε βρεφονηπιακό.

Θέλω όμως να τονίσω και να δεσμευτώ προσωπικά για την καθαριότητα και φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων, τη μέριμνα για τις εργαζόμενες μητέρες, αλλά και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οραματίζομαι ένα δήμο κιβωτό και κοινωνικό καταφύγιο ελπίδας”.

Κλείνοντας ο κ. Σαρχώσης τόνισε:

“Φίλες και Φίλοι, δεν υποσχόμαστε, σας προτείνουμε ένα δρόμο δύσκολο με πίστη στις δυνατότητες μας, αλλά και στην κοινωνία των πολιτών, στρεφόμαστε σε σας και σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας να γίνεται μέρος του οράματος για ένα διαφορετικό τόπο, για μια αλληλέγγυα κοινωνία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ