ΡΕΝΑ: ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ. ΌΛΕΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!

Divani_02 (Αντιγραφή)«Ήρθε η ώρα η Λάρισα να εκλέξει την πρώτη γυναίκα Δήμαρχο. Είμαστε όλες εδώ σήμερα, γιατί μας ενώνει το κοινό όραμα, ο κοινός σκοπός: να κάνουμε μια νέα αρχή για τη Λάρισα. Γιατί οι γυναίκες μπορούν να μπουν μπροστά στη νέα αρχή που χρειαζόμαστε. Να νοικοκυρέψουν, να οργανώσουν, να δώσουν λύσεις, χάρη στην πρακτική τους ματιά.

Να δώσουν ένα άλλο, διαφορετικό, νέο αέρα στα πράγματα. Να προσφέρουν με το διαφορετικό τρόπο σκέψης τους. Να είναι πραγματική έμπνευση για αλλαγή».

Με αυτά τα λόγια η πρώτη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καρα-λαρώτου, ξεκίνησε την ομιλία της προς τις Λαρισαίες που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani. Η επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης «Λάρισα Νέα Αρχή», μιλώντας ως «γυναίκα προς γυναίκες» σημείωσε ότι ως πόλη και ως δήμος πρέπει να επενδύσουμε στη γυναίκα ώστε να τιμήσουμε την καθημερινή της προσφορά στη σύγχρονη κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε διεξοδικά στις προγραμματικές θέσεις του Συνδυασμού της για τη βελτίωση της θέσης της Λαρισαίας γυναίκας. «Ο συνδυασμός μας «Λάρισα Νέα Αρχή» δεν έχει μόνο γυναίκα επικεφαλής. Η βελτίωση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία της Λάρισας είναι βασική προτεραιότητα στο πρόγραμμά μας. Δίνουμε προτεραιότητα στη γυναίκα. Και πρώτα πρώτα στο ζήτημα της απασχόλησης και της ανεργίας. Η προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι μια βασική προϋπόθεση για να πετύχουμε την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της Λάρισας.

Divani_03 (Αντιγραφή)Θα στηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο κάθε επιχειρηματική ιδέα που θα υποβάλλουν γυναίκες. Αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι νέες γυναίκες έχουν τις μεγαλύτερες από κάθε άλλη ηλικιακή ομάδα δυσκολίες στην ανεύρεση εργασίας, θα υλοποιήσουμε προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, στα οποία νέες γυναίκες θα αποκτούν εργασιακή εμπειρία χρήσιμη για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ακόμη, η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών που εργάζονται είναι επίσης βασικό κεφάλαιο της πολιτικής μας. Βασικό μας μέλημα είναι  να παρέχουμε νέες κοινωνικές υπηρεσίες στις γυναίκες.

Δίνουμε προτεραιότητα στη γυναίκα μέσα από ειδικά προγράμματα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, Περισσότεροι και καλύτεροι παιδικοί σταθμοί. Προγράμματα  πρόληψης στα οποία θα έχουν προτεραιότητα ασθένειες που πλήττουν ειδικά τις γυναίκες (καρκίνος του μαστού, καρκίνος της μήτρας, οστεοπόρωση κ.λπ.). Προβλέπουμε ακόμη συγκεκριμένα μέτρα για τις Πολύτεκνες μητέρες, στις οποίες οφείλουμε πολλά. Στηρίζουμε δομές για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών.

Τέλος, είναι σημαντικό και θα το κάνουμε, θα στηρίξουμε ενεργά τις γυναίκες   που παράγουν πολιτισμό, να προάγουν την παράδοση, τις τέχνες και τα γράμματα, ώστε να προσφέρουν στον κόσμο υψηλής ποιότητας αισθητική και αναψυχή.»

Divani_04 (Αντιγραφή)Τελειώνοντας την ομιλία της η κ. Καραλαριώτου παρουσίασε στις Λαρισαίες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τις γυναίκες υποψηφίους του συνδυασμού της: «Έχω μαζί μου κι άλλες γυναίκες, δυναμικές, μορφωμένες, έμπειρες που είναι έτοιμες να βάλουν μεράκι και αφοσίωση για να αλλάξουμε τη Λάρισα», ενώ κλείνοντας, ζήτησε τη στήριξη και την ψήφο των γυναικών σημειώνοντας ότι «καμιά διοίκηση και καμιά τοπική εξουσία δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας, αν δεν έχει τη δική σας στήριξη. Δύναμή μας είστε εσείς! Οι γυναίκες μπορούμε να έχουμε αποφασιστικό λόγο και ρόλο στην πορεία της πόλης μας. Εσείς έχετε τη γνώση, τη διαίσθηση, την ψυχή, την ευαισθησία, που χρειάζεται  η κοινωνία μας . Έχετε τόλμη, διορατικότητα, ενθουσιασμό.  Έχετε τη δύναμη να βγαίνετε μπροστά για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Έχετε τη δύναμη να πρωτοπορείτε στο δρόμο για κάθε νέο ξεκίνημα. Μπείτε στην πρώτη γραμμή της νέας αρχής. Είναι καιρός να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας. Όλες μαζί θα αλλάξουμε τη Λάρισα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ