ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ- ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟ  Β’ ΓΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΕπιβεβαιώνοντας τις πρώτες  εκτιμήσεις Ρένα Καραλαριώτου και  Απόστολος  Καλογιάννης πέρασαν  στο δεύτερο  γύρο  των δημοτικών εκλογών , με μεγάλο χαμένο των επί 16ετία δήμαρχο Κώστα  Τζανακούλη.

Ενωτικοί εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους οι  2 «μονομάχοι» της δεύτερης Κυριακής , ενώ ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίστηκε ο Κ.Τζανακούλης , ο οποίος ξεκαθάρισε ότι  δεν θα διεκδικήσει άλλη θητεία, ενώ παράλληλα μίλησε με σκληρή γλώσσα για πρώην συνεργάτες  και ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για συκοφαντίες στο πρόσωπό του και την παράταξη.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΚ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ :  Το αποτέλεσμα, για όσους ξέρουν από εκλογές είναι δύσκολο να ανατραπεί.Ευχαριστώ τους Λαρισαίους και τους συνεργάτες για τη στήριξη.Ο αγώνας ήταν άνισος , αν και μέχρι τις αρχές της εβδομάδας  ήμασταν πρώτοι με διαφορά. Το σκηνικό ανατράπηκε και θα δούμε τι έφταιξε.Δεν ήμουν συγκεντρωτικός και κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν σκάβοντάς μου το λάκκο. Δεν ξανακατεβαίνω και θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες .Παραδίδω ένα δήμο παράδειγμα προς μίμηση και ζητώ την αυτεπάγγελτη  παρέμβαση του εισαγγελέα για τους συκοφάντες. Τέλος, για το δεύτερο γύρο να δω πως και ποιοί θα ρίξουν τα μούτρα τους και θα μου ζητήσουν βοήθεια!!!

ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: Μπροστά σε πλήθος πολιτών που κατέκλυσαν το εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» στην οδό Μεγάλου Αλέξανδρου προκειμένου να τη συγχαρούν, η Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε: «Σήμερα έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνει η Λάρισα μια νέα αρχή. Ευχαριστώ από την καρδιά μου όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες που μας εμπιστεύτηκαν, που εμπιστεύθηκαν το πρόγραμμα και τις θέσεις μας. Ευχαριστώ επίσης και όλους τους συμπολίτες μας –που ακόμα κι αν δεν μας προτίμησαν– ψήφισαν αυτοδιοικητικά, αδέσμευτοι από κομματικές προτεραιότητες και εξαρτήσεις. Θέλω να συγχαρώ τους συνυποψηφίους μου για το αποτέλεσμα που πέτυχαν και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται.»

Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 18ης Μαΐου η επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Νέα Αρχή» και υποψήφια δήμαρχος κ. Ρένα Καραλαριώτου, το οποίο φέρνει το Συνδυασμό της στην πρώτη θέση και στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Η επιλογή που θα κάνουμε την επόμενη Κυριακή θα μας πάει μέχρι το 2020. Το αύριο της Λάρισας θα καθοριστεί από την απόφαση που θα πάρουμε. Τα προβλήματα είναι πολλά. Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.Το μέλλον δεν περιμένει. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς ψεύτικους διχασμούς.

Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο.Το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο: Το μέλλον της Λάρισας μάς ενώνει. Και μόνο ενωμένοι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε τη Λάρισα μπροστά. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι» κατέληξε η κ. Καραλαριώτου μέσα στις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κόσμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ενωτικό προσκλητήριο των πολιτών ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και κομματικής προτίμησης, απηύθυνε  ο Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωσή του έξω από τα εκλογικό κέντρο. Ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων», ευχαρίστησε όλους τους Λαρισαίους που στήριξαν τη Συμπαράταξη  εμφανίστηκε σίγουρος για νίκη της στον β΄ γύρο και άφησε αιχμές για πουδάπανες εκλογικές καμπάνιες.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής;

“Η Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι στο β΄ γύρο των εκλογών και είμαστε υπερήφανοι γι΄ αυτό. Τα αποτελέσματα είναι καλά για μας. Δώσαμε ένα σκληρό και ενωτικό αγώνα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που μας στήριξαν. Δώσαμε ένα σκληρό αγώνα απέναντι σε μια προκλητική καμπάνια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.  Απέναντι σ΄ αυτό εμείς προτάξαμε  το δημοκρατικό μας ήθος, την εντιμότητά μας και την ενότητα των πολιτών.

Ενόψει του β΄ γύρου καλούμε ένα ενωτικό, ελπιδοφόρο, πανδημοκρατικό προσκλητήριο, για τις μεγάλες αλλαγές που αφορούν το Δήμο μας και τις ζωές μας. Σ΄ αυτό το προσκλητήριο έχουν θέση όλοι οι συμπολίτες μας ανεξαρτήτως από πολιτική τοποθέτηση ή κομματική προτίμηση. Και όταν ακόμα ιδρύσαμε τη Συμπαράταξη λειτουργήσαμε ενωτικά. Συνεχίσαμε όλο αυτό το διάστημα να έχουμε προμετωπίδα την ενότητα μας.  Θα ενώσουμε ακόμα πιο πολύ. Ολη τη Λάρισα για μια σοβαρή και μεγάλη δουλειά για την πόλη μας και την ζωή μας. Η δεύτερη Κυριακή θα είναι η Κυριακή της περήφανης νίκης της Συμπαράταξης Λαρισαίων”.

ΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: Είμαι περήφανος διότι εμείς, η «Νέα Λάρισα», σε αυτή τη μάχη, δεν υποστείλαμε ούτε μία στιγμή τη σημαία του Κώδικα Αξιών μας –και αυτό είναι η πρώτη μας κατάκτηση. Αυτό ήταν το στοίχημα που βάλαμε στις 24 Ιουλίου. Εννέα μήνες, δεν υποκύψαμε και αντέξαμε.

Είναι μια στιγμή που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κόσμο τη βούλησή του, όπως αυτή εκφράστηκε –και είναι απόλυτα σεβαστή.

Ένα είναι σίγουρο. Ο κόσμος έδειξε την αλλαγή, τον δρόμο προς την αλλαγή –αυτό είναι το βασικότερο μήνυμα που κρατάμε. Ακόμη και εάν δεν ήμασταν εμείς ο ενδεχόμενος φορέας αυτής της αλλαγής.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι είδα, όλες τις μέρες –και το είδα και σήμερα, την αποφασιστικότητα από όλους σας, αύριο, να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς, διότι αισθάνομαι τιμημένος από όλους σας. Είναι ιδιαίτερα προνομιακή η θέση μου. Σας το λέω ειλικρινά, αισθάνομαι χαρά μεγάλη. Στέκομαι εδώ μπροστά σας ένα σκαλοπάτι για να με βλέπετε, κι όχι γιατί είμαι κάτι περισσότερο από εσάς.

Θέλω να σας πω ότι θα μαζευτούμε όλοι, και υποψήφιοι και μη υποψήφιοι, συνοδοιπόροι, συμμέτοχοι σε αυτόν τον αγώνα, για να δούμε τι μήνυμα θα εκπέμψουμε για τη δεύτερη Κυριακή. Είναι θέμα όλων μας -στην πράξη θα αποδείξουμε τη συναπόφαση και τη συμμετοχική διαδικασία.

Δείξαμε την ποιοτική μας διαφορά, δείξαμε την προγραμματική μας διαφορά, δείξαμε τον λόγο που μαζί χτίσαμε, μέρα με την ημέρα, σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και στη γενική του έκφραση. Δεν θα τον χαρίσουμε. Δεν θα δραπετεύσουμε και δεν θα λιποτακτήσουμε από το χρέος το οποίο ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε.

Θα είμαστε εδώ, να κριτικάρουμε, να στηρίξουμε, να ενοχλήσουμε, να συμβαδίσουμε, να κάνουμε ο,τιδήποτε χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα όσα προαναγγείλαμε. Έστω κι αν τα κάνουν άλλοι –που μας αντέγραψαν σε όλη μας την πορεία. Θα είμαστε πετυχημένοι, έστω κι αν γίνουμε φορέας της αλλαγής μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος που εμείς πρώτοι αναγγείλαμε και καταθέσαμε για την πόλη.

Είμαστε όλοι μαζί, συνεχίζουμε ως μια ομάδα. Η «Νέα Λάρισα» είναι η φωτεινή σημαία και γραμμή την οποία οφείλουμε να συνεχίσουμε.

Από αύριο το πρωί, είμαστε παρόντες στην πόλη, παρόντες στην κοινωνία και καταθέτουμε ότι θα είμαστε παρόντες, δυνατά, για πέντε χρόνια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν από τους δύο, όποιοι και εάν είναι αυτοί οι δύο, να ποδοπατήσουν αξίες τις οποίες εμείς έχουμε περιφρουρήσει για εννέα μήνες –και σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι.

 

ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ: Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξή μας «Λάρισα – Ανθρώπινη Πόλη» έδωσε έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό αγώνα με ρεαλιστικό, χρήσιμο, σύγχρονο, αυτοδιοικητικό, προγραμματικό λόγο, που απαντούσε στις απαιτήσεις των καιρών, απέναντι σε όλες τις εκφάνσεις του λαϊκισμού. Κάναμε έναν αγώνα χωρίς να ρυπαίνουμε με κανέναν τρόπο την πόλη. Σεβαστήκαμε την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς και ο αγώνας μας ήταν λιτός, όπως ταίριαζε και στη φιλοσοφία και στις πεποιθήσεις μας. Οι πολίτες φαίνεται αποφάσισαν με διαφορετικά κριτήρια, καθώς επίσης με κομματικές και όχι αυτοδιοικήθηκες θέσεις. Η πρότασή μας δεν υπερψηφίστηκε. Από τη θέση που μας κατέταξαν οι πολίτες θα υπηρετήσουμε με συνέπεια την πόλη.

Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους, δημοτικούς, διαμερισματικούς και τοπικούς συμβούλους, τους συνεργάτες και τους φίλους που απαρτίζουν αυτήν την παράταξη. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους χιλιάδες ψηφοφόρους που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Συγχαίρω τους δυο υποψήφιους δημάρχους που θα διεκδικήσουν το δήμο την άλλη Κυριακή. Επειδή δεν αρμόζει στις αρχές των πολιτών που απαρτίζουν την παράταξή μας να προσέρχονται σε συναντήσεις για συμφωνίες και προεκλογικές συναλλαγές με άλλες παρατάξεις, η επόμενη συνάντηση με τους νέους δημοτικούς συμβούλους και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων θα πραγματοποιηθεί την ημέρα της ορκωμοσίας και ανάληψης των καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή.

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: Θα θέλαμε να απευθύνουμε χαιρετισμό σε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους. Θεωρούμε θετική παρακαταθήκη το αποτέλεσμα στο ψηφοδέλτιο της ΛαΪκής Συσπείρωσης, που στηρίζει το ΚΚΕ, στο δήμο Λάρισας.

Τις επόμενες ημέρες όλοι οι υποψήφιοι με τη ΛΣ θα είμαστε ξανά στους δρόμους στις γειτονιές, στους τόπους δουλειάς, ώστε πιο αποφασιστικά να δώσουμε την μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Στις 25 Μάη οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι επαγγελματίες, έχουν τη δυνατότητα να στείλουν ένα σαφές και τρανταχτό μήνυμα στην ΕΕ. Τους καλούμε να μη γίνουν συνένοχοι ψηφίζοντας ούτε τον έναν ούτε τον άλλο συνδυασμό στο Β γύρο. Να βγάλουν ισχυρό το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τη μόνη δύναμη και ελπίδα τους.

Κλείνοντας θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η παράταξη Λάρισα  πόλη του Αύριο συνεδριάζει αύριο για μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος αλλά και  για τις δρομολογούμενες εξελίξεις στο θέμα της διαδοχής.

 

Ειρήνη  Παπουτσή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ