ΟΙ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά δημοτική και τοπική κοινότητα αλλά και τα αποτελέσματα του 2010

tyΜε μία πρώτη ματιά στα αναλυτικά αποτελέσματα του δήμου Τυρνάβου ανά δημοτική και τοπική κοινότητα εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι εκείνο το στοιχείο που διαμόρφωσε το ζευγάρι του 2ου γύρου ήταν από τη μία οι διασπάσεις που σημειώθηκαν στα ψηφοδέλτια του 2010, αλλά και το σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που είναι αθίγγανοι και οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια

της Κυριακής των εκλογών κυκλοφορούσαν στην πόλη του Τυρνάβου με τις κονκάρδες του συνδυασμού “Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.” δείχνοντας έτσι με αυτό τον τρόπο την προτίμησή τους στον συγκεκριμένο συνδυασμό.

Αλλωστε αυτό είχε φανεί και στην κεντρική ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην πλατεία του Τυρνάβου.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2010 ο νυν δήμαρχος είδε τη δύναμή του να μειώνεται  κατά 1.608 ψήφους αφού από τις 5.176 που είχε τότε βρέθηκε σήμερα στις 3.568 και αυτό φυσικά εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε τα 3,5 χρόνια που ήταν στο τιμόνι του δήμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Αμπελώνας όπου από τις 1.127 ψήφους βρέθηκε στις 621 χάνοντας σχεδόν το 40% της δύναμής του.

Στον πρώην δήμο Αμπελώνα ο κ. Μαλάκος έχασε 695 ψήφους και 913 στον πρώην δήμο Τυρνάβου.

Ομως παρά το γεγονός της σημαντικής μείωσης της δύναμης του συνδυασμού το γεγονός ότι από τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου Χρ. Κιτσίδη προέκυψαν δύο συνδυασμοί στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, αλλά και από το συνδυασμό του πρώην δημάρχου Αθ. Νασίκα δύο συνδυασμοί στο χώρο της κεντροδεξιάς, επέτρεψε στον κ. Μαλάκο να βρίσκεται στο 2ο γύρο και μάλιστα στην 1η θέση.

Φυσικά όπως υποστηρίζουν και όσοι γνωρίζουν τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος ακόμη και η διάσπαση των συνδυασμών δεν θα ήταν αρκετή να φέρει στον 2ο γύρο τον κ. Μαλάκο αν δεν υπήρχε η εκλογική δύναμη των αθίγγανων που έδειξαν σαφώς την προτίμησή τους στο συνδυασμό του.

Παραθέτουμε αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά δημοτική και τοπική κοινότητα του δήμου Τυρνάβου στους πίνακες που ακολουθούν:

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ampelonas

ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ

vriotopos

ΔΕΛΕΡΙΑ

deleria

ΡΟΔΙΑ

rodia

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

tirnavos

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

argyropuli

ΔΑΜΑΣΙ

damasi

ΔΕΝΔΡΑ

dendra

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

agiasofia

ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

platanulia

Για να δείτε τα αντίστοιχα αποτελέσματα του 2010 πατήστε ΕΔΩ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ