Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ – ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Δήλωση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λαρισαίων για το 2ο γύρο των εκλογών

λα (Αντιγραφή)Χαιρετίζουμε τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης, τους φίλους, τις χιλιάδες ψηφοφόρους που δώσαμε μια σκληρή και δύσκολη μάχη στο δήμο Λάρισας. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι θετικό, σηματοδοτεί μια συσπείρωση ικανή να συμβάλλει στο να δυναμώσει η εργατική λαϊκή αντιπολίτευση στη Λάρισα.

Απέναντί μας είχαμε να αντιμετωπίσουμε 6 συνδυασμούς που παρουσιάζονταν σαν «ανεξάρτητοι, ακομμάτιστοι και αδέσμευτοι», κρύβοντας τα κόμματα και τους μηχανισμούς που τους στήριζαν όσο και τις αντιλαϊκές θέσεις που στην πραγματικότητα εκφράζουν. Εμείς δεν κρύψαμε ότι στηριχθήκαμε απ’ το ΚΚΕ, καλέσαμε σε καταδίκη της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της, των αυταπατών και ψεύτικων ελπίδων που καλλιεργούν. Το ποσοστό και οι ψήφοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι σχεδόν διπλάσιοι απ’ τις ψήφους που πήρε το ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές. Είναι θετικό βήμα που πρέπει να συνεχιστεί την Κυριακή με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Οι χιλιάδες ψήφοι στη Λαϊκή Συσπείρωση δίνουν απάντηση ότι μπορούμε να στεκόμαστε όρθιοι, να μη λυγίζουμε σε εκβιασμούς και πιέσεις, σε διλλήματα και ψεύτικες υποσχέσεις, που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Χρειάζεται αυτές οι δυνάμεις αποφασιστικά να μην υποκύψουν στα διλλήματα που θα χρησιμοποιηθούν μπροστά στις ευρωεκλογές και στο Β’ γύρο των τοπικών. Η στάση μας είναι καθαρή και κρυστάλλινη, δεν αλλάζει από γύρο σε γύρο, από εκλογές σε εκλογές. Καταδίκη των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου, της ανάπτυξης που εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και βυθίζουν τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Καταδίκη αυτών που υπόσχονται πως αρκεί μια διαφορετική διαχείριση, μια αλλαγή προσώπων «να φύγει ο ένας να έρθει άλλος», για να υπάρξει καλυτέρευση της ζωής της λαϊκής οικογένειας. Δεν αποτελεί ουσιαστική αλλαγή η κ. Καραλαριώτου στη θέση του κ. Τζανακούλη, αλλά ούτε και η δήθεν «αριστερή» πρόταση του κ. Καλογιάννη που αποτελεί μετεξέλιξη του παλιού ΠΑΣΟΚ με γαρνιτούρα κάποια πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ. Δε θα γίνουμε συνένοχοι ψηφίζοντας τον ένα ή τον άλλο. Απορρίπτουμε κάθε λογική του μικρότερου κακού, που τροφοδοτείται απ’ το εκλογικό σύστημα των δύο γύρων και πρέπει να καταργηθεί.

Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε τη μάχη με την ίδια ένταση και αυταπάρνηση, για την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης υπέρ της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, να υπερψηφιστεί το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Είναι ώρα επιλογής και ευθύνης, στιγμές κρίσιμες για την επόμενη μέρα και τη ζωή μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ