ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ

das (Αντιγραφή)Τα ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με το πρόγραμμα δάσωσης γεωργικών γαιών στο Μεγάλο Ελευθεροχώρι του Δήμου Ελασσόνας τέθηκαν στο βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο από τον δημοτικό σύμβουλο Ελασσόνας κ. Γιάννη Σαπουνά, την πρόεδρο κ. Ευδοκία Ντούμα και κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι ενημέρωσαν αναλυτικά τον πρώην υπουργό για τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στις φυτείες τους, όπως αυτή για τη διατήρηση της απαιτούμενης πυκνότητας δένδρων. Επιπλέον, ζήτησαν την παρέμβασή του για την επίλυση των προβλημάτων τους που σχετίζονται με τη διακοπή των ενισχύσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιπτώσεις, όπου δικαιούχοι του προγράμματος, καλούνται σήμερα, στη λήξη του 20ετούς προγράμματος δάσωσης, να επιστρέψουν στο σύνολό τους τις ενισχύσεις που έχουν λάβει.

Ο κ. Χαρακόπουλος, ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι κατά τη θητεία του ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε μεριμνήσει για τη μείωση του απαιτούμενου αριθμού δένδρων ανά στρέμμα.

Κατόπιν, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Ιατρίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διευθετηθούν στο μέτρο του δυνατού τα θέματα που έθεσαν οι δικαιούχοι του προγράμματος δάσωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ