ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

τσιλιμιγκας (Αντιγραφή)Εντονο προβληματισμό και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ λίστας με ακίνητα, παραλίες και «φιλέτα» γης, μεταξύ των οποίων και εκτάσεις στα παράλια της Π.Ε Λάρισας και ειδικότερα στις περιοχές του Στομίου, της Κουλούρας και των Μεσαγγάλων. Η δημοσιοποίηση μάλιστα της λίστας αυτής εν μέσω προεκλογικής περιόδου δημιουργεί πρόσθετες αντιδράσεις.

Ενόψει αυτής της εξέλιξης την αντίθεσή της σε οποιαδήποτε εκποίηση εκτάσεως στα παράλια του νομού εκφράζει και η παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία». Τόσο ο επικεφαλής της και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν. Τσιλιμίγκας όσο και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης στην ΠΕ Λάρισας Ευ.  Λιακούλη εκφράζουν με δήλωσή τους την αντίθεση της παράταξης σε «κάθε εκποίηση εκτάσεων στην περιοχή που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη ιδιωτική εκμετάλλευση περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους ενάντια στη βούληση των κατοίκων και των δημοτικών περιοχών της περιοχής».

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι π.χ. οι συγκεκριμένες περιοχές του δήμου Αγιάς  ανήκουν σε περιοχές Naturaαλλά καλύπτονται και από το ΣΧΟΑΠ που έχει υποβάλλει ο δήμος. Η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» εκφράζοντας την αντίθεσή της σε κάθε απόπειρα εκποίησης των εκτάσεων αυτών, ζητά από το ΤΑΙΠΕΔ να αναθεωρήσει την άποψή του.

Επίσης διατυπώνει την απορία της γιατί μέχρι στιγμής ουδεμία θέση πήρε επί του θέματος αυτού η Περιφερειακή Αρχή ενώ διερωτάται για «το ποια σκοπιμότητα επέβαλε την δημοσιοποίηση αυτής της λίστας των προς ιδιωτικοποίηση εκτάσεων και ακινήτων μεσούσης της προεκλογικής περιόδου». Καταλήγοντας η «Θεσσαλών Συμπολιτεία» ζητά από την απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να πάρει ξεκάθαρη θέση στο ζήτημα υπενθυμίζοντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις και το δήμο Αγιάς και από το δήμο Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ