ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

KALI (Αντιγραφή)Όταν η τέχνη μοιράζεται σε δύο τουλάχιστον κομμάτια ο δημιουργός σίγουρα δικαιούται το πρώτο μισό. Το άλλο κομμάτι ανήκει στον μαθητή, ο οποίος,  για να μπορέσει να το συνεχίσει πρέπει να μάθει από την τέχνη του δασκάλου του.

Εννέα Λαρισαίοι  καλλιτέχνες έδωσαν τα πινέλα τους στους μικρούς μαθητευόμενους δημιουργούς  του εργαστηρίου  «Σκηνοβάτης» για να συνεχίσουν τα έργα τους.

Πρόκειται για τους Χρήστο Παπανικολάου, Γιάννη Πέτρου, Άννα Τζίκα,  Ευτυχία Λάνταβου, Αστέρη Λάσκαρη, Χρήστο Λάσκαρη, Δήμητρα Εξάρχου, Γεωργία Μούσιου, και Ελένη Καλαμπαλίκη.

Κανείς τους δεν φαντάστηκε τη συνέχεια…..

KALI1 (Αντιγραφή)Τα έργα γυρίσανε ανάποδα, πολλά σβήστηκαν, άλλαξαν μορφή, χρώμα αλλά  και ύφος. Το στοίχημα  δεν ήταν απλά να ολοκληρωθούν τα έργα. Το σημαντικότερο ήταν  να γίνει η έμπνευση των μεγάλων, αφορμή για την δημιουργία των μικρών.

Η καλλιτεχνική αυτή συνεύρεση δίδαξε σε όλους πολλά. Όπως, το τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης και ταυτόχρονα, πως πρέπει να αφήνεις  χώρο για να συμβαίνουν νέα πράγματα.

Το αποτέλεσμα αυτής της εμπειρίας θα παρουσιαστεί στις 22 Μαΐου 7.00 μ.μ.  στον εκθεσιακό χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης  Λάρισας. Την έκθεση  θα προλογίσει ο κ. Ν. Παπαθεοδώρου πρόεδρος του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης Λάρισας.

Οργάνωση-επιμέλεια  έκθεσης – Ελένη Καλαμπαλίκη

Δημιουργικό έκθεσης –  Γιάννης Πέτρου                                                                               Παραγωγή –Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Σκηνοβάτης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ